2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Belföld

Szombathelyen nagy bakot lőtt a baloldal

Plagizálás gyanújába keveredett a szombathelyi ellenzék, mert olyan lengőkaros hirdetési szerkezeteket másolhattak le és helyeztek ki a megyeszékhelyen, amelynek az eredeti változata mintaoltalmi védettség alatt áll. További gond, hogy a közvilágítási oszlopokra szerelt, az ellenzéki polgármesterjelöltet, Nemény Andrást népszerűsítő reklámhordozók balesetveszélyesek lehetnek. Az eredeti eszközt birtokló társaság levélben szólította fel az ellenzéket a hirdetések eltávolítására.

  • Szombathelyen nagy bakot lőtt a baloldal

Több mint száz helyszínen helyezett ki a szombathelyi balliberális ellenzék a napokban olyan lengőkaros hirdetési szerkezeteket, amelyeken a polgármesterjelöltjüket, a szocialista Nemény Andrást reklámozzák. A gond az, hogy ezek az eszközök az ESMA Reklám Zrt. által országosan alkalmazott lengőkaros szerkezetek másolatai, az erede­tiekre azonban a társaság jogelődje formatervezési mintaoltalmi védettséget szerzett, amely a jogutódot is megilleti. A Magyar Nemzet úgy tudja, a cég szakemberei levélben keresték meg az ellenzéket, hogy távolítsák el az eszközöket, ne bitorolják a mintát. Ha a kérésnek nem tesznek eleget, akkor az ESMA Reklám Zrt. azt tervezi, hogy eltávolítja az eszközöket, és érvényesíteni fogja a mintaoltalomból eredő jogait.

A lap helyi forrásai arról tájékoztattak, hogy nemcsak jogi problémák merültek fel az ellenzéki reklámhordozókkal, az eszközök balesetveszélyesek is lehetnek. A szombathelyiek attól tartanak, hogy a lemásolt szerkezetek nem bírják majd az időjárási körülményeket, így például a széllökéseket, és az ­MSZP-s Nemény András arcképével, nevével ellátott lengőkaros reklámhordozók letörhetnek. Tekintettel arra, hogy a kihelyezett eszközök utak, járdák mellett lógnak, ha leesnek, akkor autókra, kerékpárosokra vagy gyalogosokra zuhanhatnak.

Szombathelyen eddig hivatalosan három polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, Balázsy Péter Fidesz–KDNP-s színekben indul, Koczka Tibor függetlenként méreti meg magát, míg a balliberális pártok a szocialista Nemény András mögé sorakoztak fel. Neményékkel együttműködésben száll ringbe Szombathelyen, az 5-ös körzetben a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba is. Gyurcsány Ferenc és Botka László korábbi jogi képviselője függetlenként indul, de abban a választókerületben a balliberális ellenzék nem indított vele szemben jelöltet.

Sőt, a kapcsolat ennél lényegesen erősebb, az Origo információi szerint Czeglédy Csaba Nemény András kampánycsapatának is tagja. Czeglédy tavasszal a Budai Demokrata Klub vendégeként beszélt a jövőbeni terveiről is. A politikus azt mondta, ha megnyeri az önkormányzati választást a saját körzeté­ben, akkor nyitva állhat a lehetőség, hogy országgyűlési képviselő­jelöltként is megmérettesse magát. Emellett azzal érvelt: „Nemény András, aki eddig mindig elindult ország­gyűlési képviselőjelöltnek, és mindig elkupálta Hende Csaba (Fidesz–KDNP), elvileg polgármester lesz most ősztől.”

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

Szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!