2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Szociálisellátó-maffia

A következőkben további adalékokat fognak olvasni Iványiékról. A liberális szociálisellátó-maffia egyik vezéréről, aki már azt sem tudja, zsidó rabbi-e vagy keresztény lelkész. Valószínűleg már egyik sem.

  • Szociálisellátó-maffia

Csak egy minden identitását elvesztett politikai mitugrász, aki „zsidó-keresztény emberként”, szombaton rabbiként, vasárnap lelkészként oda jutott, hogy kormánypárti politikusokról, embertársairól így nyilatkozik:

„Tisztában vagyok azzal, hogy miként a vírus, ezek sem tűnnek el, legfeljebb a háttérbe tudjuk őket szorítani. A rüh, a tetű sem szűnik meg soha, a kérdés, hogy hajlandók vagyunk-e pénzt, energiát áldozni arra, hogy küzdjünk ellenük. Ha igen, a világ szép és élhető lesz, ha nem, akkor szenvedés van.”

„Rühek és tetvek”… Hol van már Bangóné?!

És akkor olvassák az Iványiról szóló beszámolókat!

Elsőként következzék Morvay Péter írása a Hetekből:

„A NAV közleményéből tudjuk, hogy a Dankó utcában tartott házkutatások oka az volt, hogy a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeiben dolgozó közel 1300 alkalmazott fizetéséből levonták ugyan a közterheket, mintegy 3 milliárd forintot, de azokat – a gyanú szerint – nem fizették be az államnak."

„Az érintettek a »diktatúra leszámolását«, »ötvenes éveket« emlegetnek, de kevesen tudják, hogy Iványi Gábornak milyen szerepe volt abban, hogy egy keresztény társegyházat és vezetőjét éveken át nagy sajtóvisszhang közepette a NAV bűnügyi nyomozói vizsgáltak – mint kiderült teljesen alaptalanul.

Nézzük a tényeket:

Iványi Gábor egyházának egyik tagja, Bartus László jelentette fel a Hit Gyülekezete vezető lelkészét, Németh Sándort 2020-ban a NAV Bűnügyi Igazgatóságán költségvetési csalás vádjával. (A MET-ben való egyháztagságát Bartus 2018. február 11-én nyilvánosan is megerősítette az Iványi Gáborral a Megbékélés Háza Templomban tartott sajtóbeszélgetésen)

A feljelentés alapjául szolgáló Fesz lesz című könyvet Iványi Gábor nyomdája készítette, és a műhöz a lelkész személyes hangvételű előszót írt, amelyben kiállt az abban leírt vádpontok mellett, Isten áldását kérve a szerzőre. 

A vádak teljes mértékben alaptalannak bizonyultak, a NAV a nyomozást bűncselekmény hiányában 2022. januárjában lezárta.  A könyvben jogellenesen szereplő tartalmak eltávolítását a Kúria jogerős határozatában elrendelte.

Iványi Gábor szolidaritást várna el a keresztény egyházaktól az »egyházüldözéssel« szemben. Az első lépést azonban elfelejtette megtenni: mindeddig nem követte meg alaptalanul feljelentett lelkésztársát.”  

A következő levél szerzője súlyosan fogyatékos gyerekek nappali ellátását végzi a Baross utcában. Ő maga is ilyen gyermeket nevel. A Polgári Józsefvárosért Alapítvány évek óta támogatja munkájukat, és magánszemélyektől is kap adományokat.

A levél szerzője soha nem szokott közéleti kérdésekben megszólalni, kerül minden konfliktust, van neki elég baja amúgy is. Ám a történet, amit Iványiékról leír, tényleg vérlázító és bicskanyitogató. Vajon hány ilyen elhallgattatott szereplője lehet még ennek a liberális szociálisellátó-maffiának?

És akkor, íme a levél:

„Kikívánkozik.

Néhány nappal voltunk a napközi megnyitója előtt. Korábban, egy ismerős révén, a napközi épülésének első szakaszában, két kisteherautónyi felszerelést lerakhattunk az Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai házában, ahol evangélikus családok laktak.

Mikor szerettünk volna érte menni, fura volt, hogy elég nehezen engedtek be minket, pedig ott állandóan laknak. Végül nagy nehezen bejutottunk és azzal szembesültünk, hogy a bútorok nagy része szőrén-szálán eltűnt.

Senki nem tudott róla semmit.

Ezt a felszerelést én gyűjtögettem, magam mentem érte, és magam pakoltam be az Evangéliumi Testvérközösség raktárába, néhány barátommal.

Próbáltam számon kérni a lelkész hölgyet, aki először nem tudott semmit, majd amikor határozottabban léptem fel, nagy flegmán csak annyit mondott,  úgysem tudjuk bizonyítani, hogy ide raktuk le.

Pedig tudta, hogy a sérült gyerekek napközijének felszerelése.

Erről akkoriban felvételt is készítettem, valamelyik régi telefonomon talán meg is van. Ott álltunk, hogy nincs elég bútorunk kb két nappal a megnyitó előtt. Végül megoldottam. Összeszedtük lóhalálában, szülői segítséggel.

A nyitás miatt nem akartam csinnadrattát csinálni, mert fontosabb volt a megnyitó. Nem foglalkoztam vele tovább, nem fordultam senkihez az ügyben. Természetesen a történetnek sok tanúja van.

Ígéretet kaptunk a kártalanításra, ami a mai napig nem történt meg.

Most pedig megint velük vannak tele a hírek, szegények, molesztálja őket a NAV. Hogy nem fizetnek a bejelentett dolgozók után járulékot, azzal a saját dolgozóikat verik át, és ezt nem ellensúlyozza az amúgy tisztelendő szociális tevékenység sem, hiszen a dolgozók a nettó bért kapták meg, de a járulékok nem lettek befizetve utánuk.

Sok száz dolgozóról van szó, ki tudja, rendelkeznek-e egyáltalán érvényes TB-vel. Ez nem számít senkinek?

Kari Geri írja, a fél ország hüledezve nézi, hogy szegény Iványi Gáborékat bántja a NAV, pedig ennél jóval kevesebb adósságért máshol már megy a végrehajtás és a felszámolás.

Iványi meg azt mondja, ne gyűjtsenek, nem fizet, inkább a börtön. Utánam a vízözön? Akkor mi lesz a szociális ellátással?  Nem számít?

A média meg persze mutatja a szegény 70 éves, jóságos bácsit, akit támadnak. Snitt.

Egyes olvasatokban persze, mert megszüntették az egyházi státust, úgy gondolják, az állam tartozik Iványiéknak, és ez társadalmi engedetlenségre jogosít. Én nem tudom mi lenne, ha egyszer csak senki nem fizetne járulékokat...

És az a látszat, hogy nem kapnak pénzt az államtól, pedig a lelkész által vezetett Oltalom  Karitatív Egyesület csak az utóbbi nyolc évben két és fél milliárd forint többlettámogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Fura világ ez.

Az az 1200 ember, aki náluk dolgozik, most nem érdekel senkit, csak az, hogy a »gonosz Orbán« küldi a NAV-ot.

Persze van némi ellentmondás abban, hogy éppen a kampányban nem hiányoznak ilyen ügyek, amelyek kapóra jönnek az ellenzéknek. Lehet, hogy a NAV csak a dolgát végzi, most éppen lassan és türelmesen, hiszen régóta megy már ez az ügy, kis emberek esetében pedig sokszor túl gyorsan és türelmetlenül.

Kíváncsi vagyok, mit szólnának a dolgozóink, ha kiderülne, hogy nem fizetünk utánuk semmit. Kíváncsi vagyok, mennyi idő után jönne hozzánk a NAV az adótartozások miatt, és arra is, hányan tüntetnének mellettünk.

Iványihoz valószínűleg el sem jutott a mi kis történetünk akkoriban, de arra a lelkész hölgyre viszont, aki egy fokkal normálisabb lett és ígéretet tett, hogy majd kártalanítanak minket, rá jól emlékszem, mert még a napközibe is eljött.

Bevallom, nem voltam vele túl finom...

Azóta is kártalanítanak...

Akárhányszor olvasok róluk, mindig eszembe jut ez a nem túl kedves emlék.”

És mivel most a liberális maffia azt a sípot fújja, hogy itt valamiféle politikai támadásról van szó, meg a Fidesz „bosszút akar állni” Iványin, utazzunk kicsit vissza az időben, és emlékezzünk, milyen volt az, amikor a kormány valóban furkósbotként forgatta feje felett a NAV-ot – illetve akkor még APEH-et.

Erre emlékeznek még?

Aligha. Pedig nem volt olyan régen, 2007-ben. Ekkor küldte rá Orbán Viktorra és még számos fideszes politikusra az adóhivatalt az akkori kormány. Az Index így számolt be az esetről 2007. október 26-án, 15 óra 53 perckor:

„Orbán Viktor az ellene indult APEH-vizsgálatot nem akarta részletesen kommentálni, mert szerinte »a tények önmagukért beszélnek«. Az APEH szóvivője szerint egyelőre csak ellenőrzik Orbán adóbevalllását, és csak később döntenek egy esetleges vagyonosodási vizsgálat indításáról. Orbánnal egy öreg rókákból álló revizorcsoport foglalkozik.

Orbán Viktor áll a vagyonosodási vizsgálat elébe. A Fidesz elnöke pénteken úgy kommentálta az ügyet újságíróknak: »Hajrá, APEH!«. Arra a kérdésre, hogy politikai támadásnak értékeli-e, hogy az APEH ellenőrzi az adóbevallását, csak ennyit mondott: »A tények magukért beszélnek. Mindenkinek megvan a magához való esze, érti, hogy mi történik ebben a világban, én is értem, állok elébe«. 

A Fidesz elnöke arra is utalt, hogy már többször is vizsgálták anyagi helyzetét.

Az APEH sajtófőnöke pénteken azt mondta, hogy még nem biztos, hogy indul vagyonosodási vizsgálat Orbán Viktor ellen. Egyelőre a személyi jövedelemadó (szja) vizsgálatot indítottak, amelynek nyomán indulhat esetleg vagyonosodási vizsgálat. Utóbbi akkor lehet a dologból, ha az szja vizsgálatkor felmerül, hogy az adózó bevallott jövedelme és életmódja nem áll összhangban egymással. Vagyis feltűnően kevés adót fizet ahhoz képest, hogy milyen nagy lábon él. Az szja vizsgálatot akkor indítják, ha a munkáltatók, biztosítók, pénztárak által beküldött kontrolladatok nem vágnak egybe az ügyfél által közölt adatokkal. Az ügyfeleket ilyenkor levélben értesítik az ellenőrzésről, s kap egy kérdőívet is, hogy fel tudjon készülni a beszélgetésre. Orbán Viktor most egy ilyen levelet kapott.

Nem átlagos ellenőrök, hanem az APEH nagy tapasztalattal rendelkező munkatársai foglalkoznak majd Orbánnal. A politikusok, művészek, sportolók, a Nemzetbiztonsági Hivatal és a fegyveres testületek tagjainak ellenőrzésével ugyanis három-négy fős külön revizori csoport foglalkozik. »A csoportba tapasztalt rókákat válogatnak be, akik nem ijednek meg attól, hogy például Orbán Viktorral vagy Gáspár Győzikével ülnek szemben« – mondta a sajtófőnök.

A Fidesz csütörtökön jelentette be, hogy az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot rendelt el Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával szemben.

Lendvai azt akarja, hogy őt is vizsgálják

Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, ugyanolyat, amilyet Orbán Viktor Fidesz-elnök vonatkozásában elrendeltek. Ezt a szocialista politikus jelentette be pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A törvényesség lényegével szembenállónak tartjuk, hogy a Fidesz két politikusa személyes és politikai sérelemnek tekinti az adóhatóság vizsgálatát, amelyre ezekben a hetekben 13 ezer magyar állampolgár esetében kerül sor, közölte Lendvai Ildikó.”

Külön felhívom a figyelmet Lendvai Ildikó akkori felháborodására, miszerint hogyan is gondolhatják a Fidesz politikusai, hogy az adóhatóság vizsgálata mögött bármiféle politikai megfontolás állna.

És hogy mi lett az APEH-vizsgálat végeredménye? Erről az Origó számolt be 2008. március 5-kén, 20 óra 16 perckor:

 „Túlfizetést állapított meg Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonosodási vizsgálata során az APEH és visszautalt 135 ezer forintot – hangzott el a tv2 szerda esti híradójában.

Orbán Viktor vagyonosodását az APEH még ősszel kezdte el vizsgálni. Ugyancsak vagyonosodási vizsgálat alá vonták Kubatov Gábor pártigazgatót, illetve Kupper András, Pesti Imre és Horváth Zsolt fideszes képviselőket.

A kereskedelmi tv-csatorna híradása szerint sem a Fidesz elnökénél, sem a pártigazgatónál nem találtak hibát, Orbán Viktornál pedig túlfizetést állapítottak meg és visszautaltak neki 135 ezer forintot.

A vagyonosodási vizsgálat tényét tavaly október 25-én jelentette be Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki párt áll a vizsgálatok elébe, és mindenkit megvéd, akivel szemben »a hatalom ilyen módon akar eljárni.« Orbán Viktor másnap úgy kommentálta az ügyet újságíróknak: »Hajrá, APEH«.”

Nem tudok nem emlékezni, hogy Orbán Viktor és más fideszes politikusok adóhatósági vizsgálata idején mennyire nem tüntetett senki a liberális–szocialista pöcéből. De semmi gond. Majd meglátjuk, Iványinál mit fognak megállapítani. És azt is meglátjuk, mi lesz Iványi 1300 dolgozójának nyugdíjával és egészségbiztosításával.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar Nemzet - Bayer Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!