2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Szívesebben látnák Pintér Sándort, mint Balog Zoltánt

Egyelőre nincsenek háttérszámítások a minisztériumok vidékre költöztetésének várható költségeiről. Miskolcon megindult az ötletelés, a helyi szocialisták és a jobbikosok szívesebben látnák a belügyminisztert a borsodi megyeszékhelyen, mint az emberi erőforrások miniszterét.

Székesfehérváron tartott kihelyezett ülést a kormány tavaly augusztusban, egy nappal az államalapítás ünnepe előtt. 2016 augusztusában, egy hasonló kormányülésen a honvédelmi miniszter vendéglátóként köszönthetné a miniszterelnököt és a többi minisztert az egykori királyi székhelyen. A Honvédelmi Minisztérium az egyik tárca, amelyet 2016. március 15-éig vidékre költöztethetnek. A régi-új államtitkár arra emlékeztet, hogy a Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága évek óta Székesfehérváron működik. „Most is sokan ingáznak, sokan járnak fel a Honvédelmi Minisztériumba vidékről, pont Székesfehérvárról, ez esetben megfordulhat az irány, azok, akik most bejárnak, otthonlakókká válnak. Székesfehérvár városa, mint ahogy arról a közgyűlés döntött és polgármester úr erről nyilatkozott, otthont kíván adni azoknak a civileknek és katonáknak is, akik a Honvédelmi Minisztériumba költöznek. Hangsúlyozom, ez még nem döntés, hiszen a kormány arra szabott feladatot a minisztereknek, hogy vizsgálják meg az elhelyezés lehetőségeit” – mondta Vargha Tamás.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője és a Földművelésügyi Minisztérium frissen kinevezett államtitkára 370 kilométert utazhat lakóhelyéről, Kalocsáról a munkahelyére, Debrecenbe. A földművelésügyi tárca a hajdúsági városba teheti át székhelyét. „Számítások ez ügyben nincsenek, egy felkérés, egy feladat van, hogy a minisztériumok, így a Földművelésügyi Minisztérium is, vizsgálja meg az átköltözés lehetőségét, hogy ez mivel, mennyi költséggel jár” – mondta Zsigó Róbert.

Az 1600 fős Emberi Erőforrások Minisztériuma vagy annak valamelyik államtitkársága Miskolcon működhet tovább. A város fideszes polgármestere szívesebben látná a nemzetgazdasági tárcát vagy annak egyik államtitkárságát. „Miskolcon az elmúlt években a gazdaság fejlesztése volt a legkiemelkedőbb. Miskolcon volt az elmúlt négy év legnagyobb zöldmezős beruházása, a Takata cég letelepedése, hatalmas dinamikát kapott itt az ipar, azt gondolom, erre kellene alapoznunk. Valamilyen, az ipar fejlesztésével kapcsolatos államtitkárság vagy tárca természetesen helyet kaphatna” – mondta Kriza Ákos.

A Jobbik miskolci alelnöke Pintér Sándor belügyminiszterrel szeretne nap mint nap találkozni a borsodi megyeszékhelyen. „Miskolcnak nem több felzárkóztatásra, hanem nagyobb rendre van szüksége, ezért elvárjuk, hogy a kiemelten veszélyeztetett megyeszékhelyre a Belügyminisztériumot hozzák, hogy Pintér Sándor testközelből tudja megismerni az általa ékszerdoboznak nevezett városrész mindennapi problémait, és nem fog tudni Budapestre menekülni a saját maga által gerjesztett problémák elől” – mondta Badány Lajos.

A jobbikos javaslat a miskolci szocialistáknak is tetszik. „Hogy a közrend, közbiztonság megszilárdításra kerüljön, azt gondoljuk, hogy jó javaslat az, hogy a Belügyminisztérium költözzön Miskolcra” – mondta Simon Gábor szocialista képviselő.

Miskolc MSZP-s országgyűlési képviselője, Varga László viszont a szociális államtitkárság jövőjét képzeli el a városban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!