2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Szinte teljesen külföldről finanszírozhatta március 15-ei nagygyűlését a baloldal

Akár 90 százalékban külföldről finanszírozhatta a március 15-ei, mintegy 400 millió forintos "kormányváltó nagygyűlését" a baloldal - írja a Magyar Nemzet. A napilap rávilágít, hogy a birtokukba jutott ÁSZ-jelentés szerint a kampányesemény csupán egy tizedét vállalta az LMP, a Jobbik és a DK. A Jobbik elhatárolódik a jelentéstől.

  • Szinte teljesen külföldről finanszírozhatta március 15-ei nagygyűlését a baloldal

A külföldről érkező pénzeket a választás után többször is elismerte a baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje. Azóta kiderült: a dollárbaloldal 4 milliárd forintnál is többet kaphatott külföldről.

A "guruló dollárok"-ként elhíresült ügy kulcsfigurája Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, Korányi Dávid volt. Ő alapította az Action for Democracy nevű szervezetet, amely milliárdokat utalt a 2022-es parlamenti választások előtt Magyarországra. Ezen kívül kiderült az is, hogy további öt gazdasági társaság is kapott az amerikai dollárokból. Az ügyben nyomozás indult, a rendőrség személyes adattal való visszaélés, a NAV pedig költségvetési csalás miatt folytat eljárást, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás miatt vizsgálódott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem fogja kiadni Ukrajnának a hozzánk menekülteket. Mi nem vizsgáljuk, hogy az illető az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Az elemi humánum alapján nem engedjük, hogy a halálba küldjék őket – szögezte le az ATV megkeresésére Semjén Zsolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!