2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Szilágyi: Nem Vona Gábor készítette a felvételt

Nem Vona Gábor készítette a legújabb antiszemita kijelentéseket tartalmazó hangfelvételt – állítja a Jobbik szóvivője. Az ellenzéki pártok képviselői egyetértenek abban, hogy a korábbi szélsőjobboldali párt tartozik annyival választóinak és politikai partnereinek, hogy elszámol korábbi vállalhatatlan kijelentéseivel.

A Jobbik szóvivője szerint nem Vona Gábor készítette a hangfelvételt, amelyen több antiszemita kijelentés is elhangzik. Többször is próbáltuk megkérdezni Szilágyi Györgytől, hogy a sorozatos botrányok ellenére is fenntartják-e, hogy megtisztult a Jobbik a rasszista és antiszemita nézeteket valló tagjaitól, de a képviselő szándékosan nem válaszolt a kérdéseinkre.

– Normális, hogy a feltett kérdésekre szándékosan nem válaszol a képviselő úr?
– De válaszoltam még egyszer mondom. Az én megítélésem és a Jobbik megítélése szerint is, az hogy valaki egy cigány embert beültessen egy kazánba és azt mondja, hogy aki neki nem tetsző cigány embereket ebbe a kazánba fogja elégetni, az az én véleményem szerint egy nagyon felháborító és rasszista cselekedet – mondta Szilágyi György.

„Nem véletlen, hogy összeállt gyakorlatilag most már világnézettől függetlenül kizárólag az emberi tisztességtől függően egy teljes ellenzéki egység” – a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Tordai Bence az ellenzéki összefogást méltatta, amely szerinte erkölcsi egyetértés nélkül jött létre csak azért, hogy leváltsák a Fideszt.

A párt EP-képviselője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár láthatóan nagy változáson ment keresztül a Jobbik, még mindig adós azzal, hogy elszámoljon múltbeli radikális nézeteivel.

„A Jobbiknak szembe kell néznie a múltjával. Elvárnám, hogy a Jobbik fogalmazzon meg olyan állításokat, amelyekkel meggyőzően elhatárolódik azoktól a korábbi kijelentéseitől, amelyek számomra is elfogadhatatlanok” – mondta Jávor Benedek.

A DK országgyűlési képviselője szerint az ellenzéki pártoknak nem dolguk, hogy megvédjék a Jobbikot, mivel pontosan tudják, hogy a párt múltja hemzseg a vállalhatatlan kijelentésektől.

„Egy újabb képviselő hagyta el a Jobbikot, aki szélsőséges nézeteket is akár képviselt. De éppen ezért végig kell gondolniuk és a múltjukkal nekik kell megküzdeni és elszámolniuk” – mondta Varju László.

Az LMP EP-listavezetője nem aggódik azért, hogy kizárják őket az Európai Zöld Párt EP-frakciójából a Jobbikkal való együttműködés miatt, bár a zöldek képviselőcsoportjának társelnöke maga beszélt ennek lehetőségéről.

„Egyáltalán nincs ez terítéken, mi együtt mozgunk a zöldekkel. És pont ez okozza a zöldek erejét. Jöhetnek bármely országból a zöldek, ugyanazt gondoljuk, ezért egy 50-60 fős vagy akár nagyobb frakció sokkal többet tud elérni az Európai Parlamentben, mint egy megosztott populista frakció” – nyilatkozta Vágó Gábor.

Vágó Gábor szerint kiváló kapcsolatot ápolnak az Európai Zöld Párt frakciójának vezetőivel és semmi jele annak, hogy távozniuk kellene a politikai közösségből.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!