2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Szilágyi: Nem Vona Gábor készítette a felvételt

Nem Vona Gábor készítette a legújabb antiszemita kijelentéseket tartalmazó hangfelvételt – állítja a Jobbik szóvivője. Az ellenzéki pártok képviselői egyetértenek abban, hogy a korábbi szélsőjobboldali párt tartozik annyival választóinak és politikai partnereinek, hogy elszámol korábbi vállalhatatlan kijelentéseivel.

  • Szilágyi: Nem Vona Gábor készítette a felvételt

A Jobbik szóvivője szerint nem Vona Gábor készítette a hangfelvételt, amelyen több antiszemita kijelentés is elhangzik. Többször is próbáltuk megkérdezni Szilágyi Györgytől, hogy a sorozatos botrányok ellenére is fenntartják-e, hogy megtisztult a Jobbik a rasszista és antiszemita nézeteket valló tagjaitól, de a képviselő szándékosan nem válaszolt a kérdéseinkre.

– Normális, hogy a feltett kérdésekre szándékosan nem válaszol a képviselő úr?
– De válaszoltam még egyszer mondom. Az én megítélésem és a Jobbik megítélése szerint is, az hogy valaki egy cigány embert beültessen egy kazánba és azt mondja, hogy aki neki nem tetsző cigány embereket ebbe a kazánba fogja elégetni, az az én véleményem szerint egy nagyon felháborító és rasszista cselekedet – mondta Szilágyi György.

„Nem véletlen, hogy összeállt gyakorlatilag most már világnézettől függetlenül kizárólag az emberi tisztességtől függően egy teljes ellenzéki egység” – a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Tordai Bence az ellenzéki összefogást méltatta, amely szerinte erkölcsi egyetértés nélkül jött létre csak azért, hogy leváltsák a Fideszt.

A párt EP-képviselője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár láthatóan nagy változáson ment keresztül a Jobbik, még mindig adós azzal, hogy elszámoljon múltbeli radikális nézeteivel.

„A Jobbiknak szembe kell néznie a múltjával. Elvárnám, hogy a Jobbik fogalmazzon meg olyan állításokat, amelyekkel meggyőzően elhatárolódik azoktól a korábbi kijelentéseitől, amelyek számomra is elfogadhatatlanok” – mondta Jávor Benedek.

A DK országgyűlési képviselője szerint az ellenzéki pártoknak nem dolguk, hogy megvédjék a Jobbikot, mivel pontosan tudják, hogy a párt múltja hemzseg a vállalhatatlan kijelentésektől.

„Egy újabb képviselő hagyta el a Jobbikot, aki szélsőséges nézeteket is akár képviselt. De éppen ezért végig kell gondolniuk és a múltjukkal nekik kell megküzdeni és elszámolniuk” – mondta Varju László.

Az LMP EP-listavezetője nem aggódik azért, hogy kizárják őket az Európai Zöld Párt EP-frakciójából a Jobbikkal való együttműködés miatt, bár a zöldek képviselőcsoportjának társelnöke maga beszélt ennek lehetőségéről.

„Egyáltalán nincs ez terítéken, mi együtt mozgunk a zöldekkel. És pont ez okozza a zöldek erejét. Jöhetnek bármely országból a zöldek, ugyanazt gondoljuk, ezért egy 50-60 fős vagy akár nagyobb frakció sokkal többet tud elérni az Európai Parlamentben, mint egy megosztott populista frakció” – nyilatkozta Vágó Gábor.

Vágó Gábor szerint kiváló kapcsolatot ápolnak az Európai Zöld Párt frakciójának vezetőivel és semmi jele annak, hogy távozniuk kellene a politikai közösségből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!