2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Szijjártó: Románia nyilatkozata nehezíti a kapcsolatok javítását

Románia olyan nyilatkozatot tett, amely nehezíti a kétoldalú kapcsolatok javítását - tudatta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel, a román külügyminisztérium szerdai közleményére reagálva.

  • Szijjártó: Románia nyilatkozata nehezíti a kapcsolatok javítását

A tájékoztatás szerint a román külügyminisztérium Szijjártó Péter és román kollégája, Teodor Melescanu keddi tárgyalásáról adott ki nyilatkozatot.

A megbeszélés az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet informális külügyminiszteri találkozójának alkalmával a szlovákiai Csorba-tó mellett zajlott.

A közleményben a román fél azt írta, hogy Szijjártó Péter a román "igazságszolgáltatási intézmények ítéleteinek figyelmen kívül hagyását és a román állam igazságügybe való beavatkozását kérte" - tudatta a magyar diplomácia.

A tájékoztatásából kiderül, hogy a román nyilatkozat szerint Melescanu azt mondta: a hatalmi ágak szétválasztásának jegyében a kormány nem avatkozhat az igazságügy tevékenységébe.

Szijjártó Péter erre reagálva közölte: egy európai értékeket tiszteletben tartó jogállamban nem azokat büntetik, akik például egy temetőnél békésen demonstrálnak, hanem azokat, akik őket megtámadják.

Közölte továbbá: fenntartják, hogy a román parlament és kormány dolga mindent megtenni és megfelelő jogi környezetet teremteni azért, hogy a kisebbségek gyakorolhassák a jogaikat, és senki ne büntesse diszkriminatív módon "horrorisztikus összegekre" a nemzeti közösség tagjait pusztán azért, mert jelképeiket használják.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!