2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Szijjártó: Magyarország nem vesz át illegális bevándorlókat más államoktól

Hír TV

2019. szeptember 19., csütörtök 18:46

Hiába osztaná szét az illegális migránsokat az uniós tagállamok között Róma, Párizs és Berlin, Magyarország továbbra sem fog menekülteket befogadni. Ezt nyilatkozta a Hír Televíziónak a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter leszögezte, hazánk torkán nem lehet lenyomni a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvótát.

A brüsszeli bürokraták azt állították, hogy már nincs napirenden a migránsok szétosztási mechanizmusa, a bevándorláspárti erők azonban újra elővették a kötelező kvóták ügyét.

Szijjártó Péter szerint a közép-európai országokon a következő hónapokban nagyobb lesz a nyomás. A tárcavezető megerősítette, hogy Magyarország továbbra sem fog illegális migránsokat befogadni.

Újra előkerült a kvóták ügye és ehhez most Róma nemzetközi segítséget is kap - figyelmeztetett a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője.

Közben kiderült terroristák is átkelhettek a bevándorlókkal a Földközi-tengeren. Az Interpol nyári és őszi határvédelmi művelete több esetben is talált arra utaló jeleket, hogy szélsőségesek juthattak be az Unió területére.

Hír TV