2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Szijjártó: A visegrádi csoport nélkül Európa kevesebb, gyengébb és kevésbé biztonságos lenne

A visegrádi csoport nélkül Európa ma kevesebb, gyengébb és kevésbé biztonságos hely lenne - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pozsonyban, felszólalva a Globsec biztonságpolitikai fórumon.

  • Szijjártó: A visegrádi csoport nélkül Európa kevesebb, gyengébb és kevésbé biztonságos lenne

"Néhány esztendővel ezelőtt talán egy ilyen kijelentés még nagyképűségként hangzott volna, ma azonban tükrözi a realitásokat, hiszen egyértelmű, hogy Európa növekedési motorja itt van, itt lesz Közép-Európában. Elég ránézni az ésszerű gazdaságpolitikák nyomán előállt gazdasági növekedésre, amely jóval fölötte van az Európai Unió átlagos növekedési adatainak" - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

A tárcavezető a jövőbeni visegrádi együttműködésének szentelt panelbeszélgetésen beszélt erről, amelyen jelen volt a V4 csoport (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) többi országának külügyminisztere is. Lengyelországot Szymon Szynkowski helyettes külügyminiszter képviselte.

A felvidéki magyarság továbbra is számíthat a magyar kormány támogatására és segítségére

A felvidéki magyarság továbbra is számíthat a magyar kormány támogatására és segítségére - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Pozsonyban tárgyalt Forró Krisztiánnal, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökével. 

"Magyarország kormánya továbbra is azt vallja, hogy nem nekünk, Budapestről kell megmondani, hogy mi a jó a határon túli magyar közösségeknek. Sokkal célravezetőbb az, ha megkérdezzük tőlük, hogy milyen segítségre van szükségük. Az elmúlt tíz esztendőben ezt a nemzetpolitikai irányvonalat követtük, és hogy ha végignézünk a határainkon túl, a szomszédos országok területén élő magyar nemzeti közösségek jelenlegi állapotán, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez a helyes politika" - mondta a politikus.

Magyarország kapcsolata soha nem volt olyan jó Szlovákiával, mint jelenleg, aminek természetes haszonélvezői a felvidéki magyarok is - hangoztatta Szijjártó Péter.

Orbán Viktor: Ha a V4-ek tudnak együtt növekedni, befolyásos szereplői lesznek az európai politikának

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!