2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Szijjártó: A kormánynak megvannak az eszközei + Videó

Hazánkban egyre kiszámíthatóbb a gazdasági környezet – mondta el Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára a Hír TV Rájátszás című műsorában.

A politikus Orbán Viktor bécsi, a bankadót érintő kijelentése kapcsán elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés a gazdasági élet szereplőivel, s azért az osztrák fővárosban tette a miniszterelnök a bejelentést, mert mostanra érett meg az elképzelés. Kiemelte: a céljuk, hogy a kormány döntései minél életközelibbek legyenek.

Az államtitkár megemlítette, hogy hazánk szánára kiemelt fontosságú a nyugat-balkáni régió, hiszen földrajzi előnyünk van; ismert, Orbán Viktor szerdán találkozott Hashim Thaçival, a Koszovói Köztársaság miniszterelnökével. Az államtitkár véleménye szerint Közép-Európa mellett a Balkán lehet a kontinens motorja. Kiemelte: Montenegró, ahol hazánk számít az első számú befektetőnek, áll a legközelebb az uniós tagság megszerzéséhez. Magyarország az élelmiszeripar, a nyersanyag-kitermelés, az energiaszektor és a turizmus területén számíthat szerepre a régióban. A gazdasági előnyök mellett a térség stabilitása is komoly szempont – tette hozzá.

Arra a hírre, hogy a Kia és a BMW is szemet vetett hazánkra, Szijjártó Pétert úgy reagált, hogy konkrét megkeresés még nem érkezett a cégektől. Ugyanakkor kiemelte, hogy az eddigi autóipari beruházások (Audi, Mercedes és Opel) komoly előnyt jelentenek Magyarország számára. Hozzátette, hogy a kormánynak megvannak azok az eszközei, melyekkel ösztönözni tudják az óriásberuházásokat, hogy mely régióba telepedjenek le.

Arra a felvetésre, hogy a Velencei Bizottság ajánlására monitoringeljárás indul Magyarország ellen, kijelentette, hogy hazánknak nincsen takargatnivalója.

Kijelentette, hogy külügyi és külgazdaságért felelős államtitkárrá való kinevezésével a külügyi tárcának nem csökkent a hatásköre. A lépésre azért volt szükség, mert Orbán Viktor kiemelkedően aktív külpolitikát folytat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!