2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Szigetvári elismerte, Soros is benne volt a dologban

Soros György alapítványa is támogatta az Együtt mögött álló Haza és Haladás Egyesületet – ismerte el Szigetvári Viktor a Magyar Nemzetnek. A Fidesz további válaszokat vár az ügyben.

Az Együtt társelnöke azt azonban nem árulta el a lapnak, hogy mennyi pénzt kaptak. A Bajnai Gordon által alapított egyesületnek tavaly nyáron kellett volna nyilvánosságra hoznia az egymillió forint feletti támogatóinak névsorát, de ezt adatvédelmi okokra hivatkozva azóta sem tették meg. Így csak annyit tudni, hogy a Haza és Haladás Egyesületet 440 millió forinttal támogatták 2013-ban.

További válaszokat vár a Fidesz

További kérdésekre vár választ a nagyobbik kormánypárt szóvivője Bajnai Gordon pártjától. Tuzson Bence frakciószóvivő szerint elfogadhatatlan, hogy Soros György alapítványa egy magyar pártot támogatott, a Fidesz most arra kíváncsi, mennyi pénzt kapott az Együtt, és azt milyen célokra használták fel.

„Nagyon helytelenítjük, hogy politikai pártok külföldről fogadnak el támogatást. Ez a kérdés további kérdéseket vet fel, hiszen korábban ők azt nyilatkozták – és finoman szólva nem mondanak igazat –, hogy tiszta lappal akarnak a választók elé állni, és el fognak számolni minden összeggel, de nem akarják megmondani, mennyi pénzt kaptak a Soros Alapítványtól. A másik kérdés, hogy mit kértek cserébe ezért a támogatásért” – mondta a Fidesz frakciószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

A baloldali kampányfinanszírozási botrány már annyira bűzlik, mint zebratetem az afrikai napsütésben. Nehezen érthető, hogy a folyton jogállamiságot kutató brüsszeli bürokraták hogyan tudják befogni annyira az orrukat, hogy semmit se érezzenek belőle.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!