2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Sziebert előhúzta a Hagyó-kártyát

Tagadta Sziebert György, hogy a Budapest Airport jogi előadójaként, ő és felettese kenőpénz fejében kötöttek volna szerződést ügyvédi irodákkal 2008-ban és 2009-ben. Szerinte a vádirat azon pontja sem igaz, hogy a megbízásokért cserébe 5-10 százalékot követeltek a bevételből. A korrupcióval vádolt Sziebert a Fővárosi Törvényszéken tagadta azt is, hogy később, a BKV jogi igazgatójaként is csúszópénzért cserébe kötött szerződést egy kft.-vel a vállalat informatikai rendszerének fejlesztéséért.

Sziebert György barátján keresztül ismerkedett meg a Budapest Airport jogi igazgatójával Rényi-Vámos Krisztinával. A nő egy idő után elhívta maga mellé dolgozni a repülőtérre. A vád szerint ők határozhatták meg, hogy a reptér üzemeltetője melyik jogi irodával köt szerződést. Ezt kihasználva 2008–2009 között kenőpénzért cserébe adtak megbízásokat ügyvédi irodáknak. A megbízási díjból pedig 5-10 százalékot követeltek maguknak.


Az elsőrendű vádlott azt állítja: csak az igazgatóság dönthetett arról, hogy melyik ügyvédi irodával szerződnek, ők nem, ezért megvesztegetni sem tudtak senkit. Sziebert György szerint ez volt a bevett gyakorlat a BKV-nál is, ahol 2009-től már jogi igazgatóként dolgozott. ismét azzal védekezett, hogy nem volt joga szerződések megkötésére, így szerint a vád sem állja meg a helyét, miszerint csúszópénzért cserébe kötött megbízást egy kft.-vel a vállalat informatikai rendszerének fejlesztésére. Vallomásának ellentmond, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda pont a kenőpénz átadásakor leplezte le egy óbudai bevásárlóközpont garázsában 2009 decemberében. Ennek részleteire azonban nem tért ki. Inkább előhúzta a Hagyó-perből jól ismert ütőkártyát, vagyis hogy koncepciós eljárás zajlik ellene. Elmondása szerint a hatóságok jelezték neki, hogy hamarabb szabadul, ha terhelő vallomást tesz az akkori baloldali városvezetésre.

Sziebert arról is beszélt, hogy reptéri munkája során a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolattartója volt. Többször arra is utalt, hogy szerinte 2006-tól lehallgatták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!