2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szervezett bűnözői körökkel is kapcsolatban állhatott a volt szocialista politikus

Az Informátor úgy tudja, a lebukást megelőző 3 hétben számos alkalommal lépte át a határt Legény Zsolt Ukrajna felé.

  • Szervezett bűnözői körökkel is kapcsolatban állhatott a volt szocialista politikus

Az oknyomozó műsorunknak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint szervezett bűnözői körökkel is kapcsolatban állhatott a volt szocialista politikus, ugyanis ezek a csoportok véletlenül nem tesznek senki autójába kereskedelmi mennyiségű cigarettát. Horváth József hangsúlyozta, hogy a korábbi MSZP-s képviselő csak és kizárólag a bűnszervezetek jóváhagyásával és velük szorosan együttműködve folytathatta tevékenységét.

Már 2015-ben is kapcsolatban állt a dohánnyal a volt szocialista politikus. Akkor a termelők megélhetésért aggódott. Legény Zsolt múlt a héten ismét csak a dohánnyal került a figyelem középpontjába. Autójában ugyanis több mint 11 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát akart átcsempészni az ukrán-magyar határon, azonban megbukott.

A politikus, - aki lemondása előtt az MSZP etikai tanácsát is vezette - egy videóüzenetben magyarázkodott: azt állította, hogy a csempészáru valójában nem is az övé, nem vette észre, amikor beszállt az autóba és fogalma sincs, hogy került oda.

Csakhogy az esetet követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról számolt be, hogy Legény Zsolt beismerte a csempészést tetten érésekor, és ezt két magyar konzul is hallotta.

A lebukást megelőző 3 hétben számtalan alkalommal lépte át a határt Legény Zsolt Ukrajna felé és szervezett bűnözői körökkel is kapcsolatban állhatott- ezt már az Informátor stábja derítette ki. Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az ilyen bűnözői csoportok véletlenül nem tesznek senki csomagtartójába kereskedelmi mennyiségű cigarettát.

Legény Zsolt az eset után azt is valótlanul állította, hogy elfogásakor ő hívta ki a konzulátus munkatársait, az ukrán határőröknek pedig azt hazudta, hogy a beregszászi konzulátus munkatársa.

Bővebben a Hír TV Informátor című műsorában 20:30 perctől.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!