2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Szeptember elsejétől drasztikusan nő a gyorshajtásért kiszabott bírság mértéke

Jelentősen nőnek a gyorshajtás büntetési tételei. Ha valaki 50-es táblánál 65-el megy, 39 ezres csekkre számíthat, nagyon jelentős túllépés esetén azonban már közel 400 ezres bírságot is kiszabhatnak.

  • Szeptember elsejétől drasztikusan nő a gyorshajtásért kiszabott bírság mértéke

137 kilométer/órás sebességgel száguldott a 600 lóerős Mercédesz. Söfőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, ami a szalagkorlátba csapódott és halálra gázolt egy éppen ott bicikliző férfit. A tragédia az Árpád hídon történt. Az ügy sokkolta az egész társadalmat, legalább is látszólag. Pár nappal később ugyanis szintén egy Mercédesz 171-el 137 kilométer/órás sebességgel ment a hídon.

Szeptember 1-től jelentősen nő a gyorshajtásért kiszabott büntetések mértéke. A szigorítás már hivatalosan is megjelent.

A jövőben ott ahol a megengedett sebesség 50 kilométer/óra és valaki 65-el megy 39 ezer forintos bírságra számíthat. Ha pedig a sofőrnek 105-el támadna kedve száguldozni az 50-es táblánál 169 ezres csekkre számíthat. A legnagyobb 75 kilométer/órás sebességátlépés ugyanebben az esetben már majdnem 400 ezres bírságot von maga után.

A Hír TV által megkérdezett vezetéstechnikai szakértő szerint hosszú időre lesz szükség, mire az autósok megszokják az új bírságokat.

Utoljára május 1-én változtattak a gyorshajtás szabályain. Azóta már minimális túllépésért is fizetni kell a vétkes autósoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!