2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szentkirályi Alexandra: Megnő a védettségi igazolvány jelentősége

  • Szentkirályi Alexandra: Megnő a védettségi igazolvány jelentősége

Ha a beoltottak száma eléri a 4 milliót, megnő a védettségi igazolvány jelentősége, számos szolgáltatás ugyanis csak ezzel lesz igénybe vehető - ezt mondta közösségi oldalán a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: védettségi igazolványt azok kapnak, akik beoltatták magukat, igazoltan átestek a fertőzésen vagy fertőzést igazoló ellenanyag-vizsgálaton vettek részt.

Hozzátette: az igazolványt a kormányhivatal állítja ki, és az érintettek az első oltástól vagy a kérvény beadásától számított két héten belül kapják kézhez.

"Ennyi idő a szakértők szerint már nagyfokú védettséget jelent. A védettségi igazolvány pótlása iránti kérelmet pedig elektronikus úton, a kormányhivatalok elektronikus űrlapjain, vagy pedig bármelyik kormányablakban személyesen lehet benyújtani. Az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők pedig a magyarorszag.hu-n is igényelhetik ezt az igazolványt, ha az nem érkezett meg. Továbbá a vedettsegiigazolvany@1818.hu email címen is lehet jelezni a hiányt."

- mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő teljes Facebook-videóját ide kattintva tudják megtekinteni.

 

HírTV, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Patthelyzet alakult ki Bahmutnál

Patthelyzet alakult ki Bahmutnál

Továbbra sem tud áttörést elérni Bahmut ostrománál a Föderáció, sőt, az ukránok tankjai kisebb ellentámadásokat indítottak az oroszok állásai ellen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Össze-vissza beszélt Karácsony Gergely a Nyugati pályaudvar átépítéséről

Össze-vissza beszélt Karácsony Gergely a Nyugati pályaudvar átépítéséről

Össze-vissza beszélt Karácsony Gergely a Nyugati pályaudvar átépítésével kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A főpolgármester pénteken még azt mondta: egyeztetéseket folytat a kormánnyal, a műsorban azonban már tagadta mindezt. Amikor a műsorvezető újra rákérdezett az egyeztetésre, néhány másodperccel később azt állította, mégis folynak az egyeztetések a kormánnyal. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: ,,Lázár Jánosnál fogunk rákérdezni, hogy megy ez tovább.”
Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!