2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Szembeötlő hasonlóságok Czeglédy és az Ördög Ügyvédje között

2019. december 5., csütörtök 19:09

Gyurcsány Ferenc pártja továbbra is tagadja, hogy köze lenne a Borkai-botrány kirobbantásához. A mandiner közben több hasonlóságot talált a Gyurcsány ügyvédjeként ismert Czeglédy Csaba és a botrányt kirobbantó ördög ügyvédje blog szóhasználata között. A lap szerint ugyanazok a helyesírási hibák és teljesen egyformák a szófordulatok. A DK frakciószóvivője szerint ebben nincs semmi különös.

Czeglédy Csaba tagadta, hogy köze lenne a Borkai-botrány kirobbantásához, de ellenkező esetben büszke lenne rá.
Hasonlóság van a Borkai botrányt kirobbantó ördög ügyvédje blog és Czeglédy Csaba szóhasználata között - erről ír a mandiner.

Az internetes lap arra hívja fel a figyelmet, hogy bár helyesen írnak, az ikes igék ragozását egyes szám első személyben mindketten elrontják. További hasonlóság, hogy a mindennapi nyelvhasználatunkból szinte teljesen kikopó „mihelyst” szavunkat Czeglédy Csaba és „Az ördög ügyvédje” is egyaránt használja. Szintén egyezés, hogy mindketten gyakran használnak bizonyos szófordulatokat. Ilyen például a „nincs itt semmi látnivaló", a „jobb sorsra érdemes" és az „így mulat egy magyar úr", vagy éppen a „vizet prédikál, de bort iszik” kifejezés. Korábban a pestisrácok is írt róla, hogy Szombathelyre vezethetnek az ügy szálai. Az ottani fideszes jelölt elleni lejáratókampányt ugyanis - csakúgy, mint az ördög ügyvédje posztjait - egy Czeglédy Csaba körébe tartozó személy finanszírozta.

Amikor Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy Magyarország, és Orbán Viktor is azt mondja, hogy Magyarország, akkor a szóhasználatuk nagyon hasonlít egymásra.

A DK frakciószóvivője szerint semmi különös nincs abban, hogy hasonlít egymásra Czeglédy Csaba és az ördög ügyvédje stílusa. Gréczy Zsolt szerint a botrányt elindító rejtélyes személy hős lett a nép szemében.

Fogalmam sincs ki az ördög ügyvédje, nem is tartozik rám, az biztos, hogy az ördög ügyvédje akárki is nagy népszerűségnek örvend a társadalom többségében, akik nem a Fidesz-re szavaztak

- mondta a DK frakciószóvivője, Gréczy Zsolt.

Egyre több jel mutat arra, hogy a Gyurcsány-pártnak valamilyen módon köze lehet a botrány kirobbantásához. Az informátornak egy tanú azt állította, hogy a zsarolással gyanúsított korábbi DK-s Póczik József juttatta el a pártnak a botrányos felvételeket. Gréczy Zsolt azonban tagadta, hogy a DK birtokába került volna a felvétel annak nyilvánosságra kerülése előtt.

HírTV