2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Belföld

Szegényeket segítő papot ölt meg egy migráns Olaszországban

Konyhakéssel szúrta le az őt segítő papot egy tunéziai menekült. A korábban többször kiutasított migráns azért követte el a brutális gyilkosságot, mert azt hitte, hogy a pap el akarja árulni a hatóságoknak a tartózkodási helyét. A jobboldali Liga vezetője szerint most mindenkinek vérbosszút kellene kiáltania.

  • Szegényeket segítő papot ölt meg egy migráns Olaszországban

A kegyetlen gyilkosság sokkolta Olaszországot. Az 51 éves Roberto Malgesini atyát egész Itália gyászolja.

A katolikus pap az észak-olaszországi Comóban hosszú ideje gondoskodott a rászorulókról és segítséget nyújtott azoknak, akiknek ennivalóra, gyógyszerre vagy munkára volt szükségük.

Többek között a hajléktalanok számára kialakított egyházi szálláson is rendszeresen osztott ételt. Ott ismerte meg az 53 éves tunéziai migránst, akinek többször is segített.

Rahdi Mahmudi azonban már évek óta illegálisan tartózkodik az Olaszországban. A menekült ellen már kétszer is kitoloncolási parancsot adtak ki a hatóságok, az első alkalommal 2018-ban, akkor sikerült elrejtőznie, másodszor, 2020-ban pedig azért nem tudták kiutasítani, mert a koronavírus-járvány miatt szünetelt a légiforgalom Olaszország és Tunézia között.

Az illegális bevándorló azt hitte, a pap el akarja árulni a hatóságoknak a hollétét, hogy visszatoloncolják a hazájába. A migráns ezért az atyát az otthona előtt leszúrta egy konyhakéssel. A brutális gyilkosság után őrizetbe vették Mahmudi-t.

Szeretnék megemlékezni Roberto Malgesini atyáról, a comói egyházmegye papjáról, akit megölt egy rászoruló ember, akinek ő maga segített

- mondta Ferenc pápa. 

A jobboldali Liga vezetője ennél keményebben fogalmazott és élesen elítélte a gyilkosságot. 

Azután, hogy Comóban egy olyan bevándorló ölt meg egy lelkipásztort, akit már ki kellett volna utasítani az országból, mindenkinek vendettát kellene kiáltania

– mondta Matteo Salvini.

A gyilkos migráns a rendőrségen beismerő vallomást tett.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!