2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Százmilliós fejlesztéssel csökkentik az áramkimaradást

Kevesebb áramszünet lesz a sípályákon, az Elmű-Émász százmillió forintos fejlesztésbe kezdett a Felső-Mátrában. A térségben évek óta problémát okoz a rendszeres áramkimaradás, tavaly például egy hónap alatt tizenhétszer jelentettek be ilyen hibát.

Tavaly nem volt akadálymentes a sportolás: egy hónap alatt tizenhétszer volt áramszünet. Ezt a hibát javították most ki a szakemberek. Piszkés-tetőn új transzformátort helyeztek el. A kiemelt természetvédelmi területen sok gondot okoznak például a vezetékekre dőlő fák, ezért újfajta technológiára volt szükség.

„Nyilván idén is lesz tél ás ezután is, a fakidőlés ellen sajnos nagyon nehéz tenni valamit. A hibaelhárítás ideje valószínűleg lényegesen fel fog gyorsulni, hiszen nem kell a helyszínre kimenni, hanem távműködtetéssel, a távolból lehet kapcsolni a hibás szakaszokat” – fogalmazott Boross Norbert, az Elmű-Émász társaságcsoport kommunikációs igazgatója.

A térség országgyűlési képviselője, Balázs József azt mondta: nemcsak a síelők, hanem a helyiek is szenvedtek az áramszünetektől. „Egy téli, havas napon akár a nyolc-tízezer főt is elérheti az itt síelő, itt lakó, itt üdülő emberek száma. A probléma nemcsak az itt élő hat-nyolcezer ember életét, hanem a Felső-Mátra gazdaságát, vállalkozási lehetőségeit nagyban befolyásoló tényező.”

A mostani beruházás százmillió forintba került, és a tervek között szerepel a vezetékek föld alatti kiépítése is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!