2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Százezreket védhetne meg ez az intézkedés

Több százezer embernek biztosíthat védelmet a családi csődvédelem intézményének bevezetése – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában a KDNP frakciószóvivője.

Pálffy István szerint az erről szóló törvényjavaslatnak még ebben a parlamenti ciklusban meg kellene születnie, a rendszer kiépülése pedig akár tíz évet is igénybe vehet.

– A KDNP felkérte a kormányt, hogy előterjesztéssel éljen, dolgozza ki ennek az igen bonyolult rendszernek az alapjait, és folytassa le a tárgyalásokat a bankrendszerrel, a hitelezőkkel és mindazokkal, akik ebben el tudják képzelni a részvételüket. Azt hiszem, hogy még ebben a ciklusban ebből fontos törvényjavaslatnak kell születnie, mert ez egészíti ki azokat a szociális védelmi rendszereket, amiket a KDNP bevezetne – mondta el a frakciószóvivő.


A családi csődvédelem intézményét már 2009-ben javasolta a KDNP, akkor Semjén Zsolt pártelnök és Bagdy Gábor fővárosi képviselő szorgalmazta, hogy a csődbiztosi védelmet azok a családok és háztartások vehessék igénybe, amelyek a gazdasági válság hatására nehéz helyzetbe sodródtak. Az akkori javaslat szerint egy szociális bank nyújthatott volna segítséget nekik. A párt határozati javaslatot is beterjesztett a csődvédelem kapcsán, amelyet a szocialista–liberális többségű parlament elutasított.

Aztán Harrach Péter idén június végén bejelentette, a párt újra javasolja a bevezetését. Mint mondta, a védelem azoknak jelenthetne segítséget, akik törleszteni már nem tudnak, de otthonuk elvesztése vagy teljes ellehetetlenülésük még megelőzhető vagyongondnok közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!