2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:10

Belföld

Századvég: Aggályos a külföldről finanszírozott NGO-k közreműködése a közérdekű adatigénylések kapcsán

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elítéli a magyar joggal történő bármilyen visszaélést, így a közérdekű adatigényléssel történő visszaélést és a szerzői jogok semmibevételét is.

  • Századvég: Aggályos a külföldről finanszírozott NGO-k közreműködése a közérdekű adatigénylések kapcsán

A Fővárosi Ítélőtábla 2019. szeptember 19-én kelt jogerős ítélete arra kötelezte  a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy Joó Hajnalka, a HVG újságírója számára betekintési lehetőséget biztosítson a Századvég által a minisztérium számára 2015 és 2018 között készített tanulmányokba, kutatási anyagokba. Az újságírót a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű NGO képviselte a perben, amely egy többségében külföldről finanszírozott, Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok által is támogatott szervezet.

A Századvég aggályosnak tartja, hogy a közérdekű adatigénylésekben külföldről finanszírozott NGO-k működnek közre, mivel az adatok megismerésével való visszaélés esetén, a kormányzati kutatási anyagokat jogellenesen sokszorosítva, külföldi finanszírozóik részére adhatják át. Ez ellentétes az ország nemzeti érdekeivel. A Századvég Alapítvány már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet a külföldről finanszírozott NGO-k működéséből fakadó kockázatokra, mely veszélyt jelent Magyarország nemzeti szuverenitása és a jogbiztonság szempontjából, ezért indította el NGO-radar néven információs szolgáltatását.

Az ítélet alapján Joó Hajnalkának a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által a Miniszterelnöki Kabinetiroda megrendelésére készített kutatási anyagai és egyéb dokumentumok kapcsán kizárólag a közérdekű adatok megismerésére van lehetősége. A tanulmányok közzététele, másolása, sokszorosítása és terjesztése esetén a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. mint az elkészült anyagok szerzői jogainak tulajdonosai haladéktalanul megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

 

Századvég Politikai Iskola Alapítvány

Századvég Gazdaságkutató Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!