2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Szarvas József: Az a dolgom, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam

Hír TV

2019. március 13., szerda 21:30, frissítve: csütörtök 18:58

Az én dolgom az, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam, én ebben lelem örömöm, a saját igazságom, a közösségem igazságát – ezt mondta az Echo TV Napi aktuális című műsorában Szarvas József, akit a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki. A Jászai Mari-díjas színművész szerint az életben az a legfontosabb, hogy van-e közölni valónk.

Szarvas József elmondta: sosem készült erre a pályára, a tanyavilágban ahová született erről a világról senkinek semmilyen információja nem volt. Gyerekként egy régi Sokol rádióból értesült a külvilág történéseiről.

Én sosem készültem erre a pályára, nem is készülhettem. Valahogy mindig egy olyan helyzetre mondtam igent, ami később ebbe az irányba vitt – mondta ezzel kapcsolatban.

A színművész szerint életének van egy szakmai igazsága, szereti a szakmáját, ez tölti el örömmel és élettartalommal. Szarvas József a művészet és a kultúra megosztottságáról azt mondta: számomra nagyon drámai a közgondolkodásunkban az, hogy ott tartunk, hogy valami vagy a nemzeti kultúra része, vagy az ellen van.