2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szanyi után újabb régi MSZP-s távozott

Senki nem sírta vörösre a szemét Szanyi Tibor távozása miatt. - így kommentálta Ujhelyi István az ATV-n egykori párttársa kilépését. Az MSZP-s EP-képviselő szerint Szanyi új társadalmi szerepvállalásával még töredezettebbé teszi a baloldalt. Eközben Szöllősi Istvánné, egykori szocialista országgyűlési képviselő is bejelentette, hogy távozott az MSZP-ből.

  • Szanyi után újabb régi MSZP-s távozott

Egy újabb régi MSZP-s, Szöllősi Istvánné is elhagyja a szocialista pártot. A párt egykori országgyűlési képviselője Facebook bejegyzésében arról biztosította Szanyit, hogy nincs egyedül.

Szanyi Tibor a szakítást azzal indokolta, hogy az MSZP elvesztette baloldaliságát. Kiemelte: új mozgalmán keresztül másfajta társadalmi szerepvállalásra készül.

Szanyi távozásával kapcsolatban Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: Szanyiban a belső folyamatokat mindig gátló, inkább egy problémákat okozó politikustársat ismert meg az elmúlt években. Kiemelte: egykori párttársa az új mozgalmával éppen gyengíti a baloldalt.

"Nálunk ma senki nem ragadott zsebkendőt és sírta vörösre a szemét az ő távozása miatt. Ezzel együtt az egy súlyos jelenség, hogy eközben Tibor, miközben nem rengette meg a közéletet ez a bejelentés, Tibor szaporítani kívánja a baloldalon lévő mozgalmak, pártok számát."

- mondta Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselő.

Ujhelyi István arról is beszélt, hogy egy rossz kompromisszum volt hagyni, hogy Szanyi Tibor második helyen szerepelhessen az MSZP-Párbeszéd EP-listáján. Mint mondta: Ha tavaly az európai parlamenti választáson nem Szanyi Tiborral indulnak, akkor ma Jávor Benedek Európai Parlamenti képviselő, és talán egy harmadik listás helyet is behúzott volna az ellenzék.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!