2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szanyi: stadion, stadion über alles, illetve román–magyar 3–0

A magyar labdarúgó-válogatott bukaresti veresége is az Orbán kormány hibája – a szocialista Szanyi Tibor szerint. A politikus a Munkáspárt által szervezett baloldali fesztiválon értékelte a kormány munkáját. Az 56-osok terén vörös csillaggal és antifasiszta jelképek között készültek a baloldali fordulatra.

A Munkáspárt 2006 szervezte rendezvényre néhány százan voltak kíváncsiak az 56-osok terén. A pártelnök is baloldali összefogást sürgetett. „Mi minden lehetőséget fenntartunk, de hangsúlyozottan arra törekszünk, hogy a legszélesebb összefogás alakuljon a jelenlegi kormánnyal szemben” – mondta Vajnai Attila. A Munkáspárt elnöke arra a kérdésre, hogy a jelképek között meg fog-e jelenni az ötágú csillag, azt válaszolta: az ötágú csillag Magyarországon és Európában is legálisan használható, és természetesen ők is használni fogják.

A vörös csillag mellett más önkényuralmi jelkép is feltűnt. Bár a szélsőbaloldali újságban Orbán Viktort és Bajnai Gordont is elutasítják, a sátorozáson az Együtt–PM Szövetség is helyet kapott. A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja ugyanakkor elfogadná Gyurcsány Ferenc szereplését az MSZP listáján. „A megállapodás értelmében a szocialista párt most tárgyal a Demokratikus Koalícióval, én azt nem akarom kommentálni, hogy ők egymással pontosan hogyan állapodnak meg. Az biztos, hogyha létrejön valamilyen megállapodás, akkor az Együtt 2014 és a PM részéről, mi azt elfogadjuk” – mondta Scheiring Gábor.


– Gátlástalan hazudozás reggel, délben és este – A szocialisták sátrában Szanyi Tibor egykori pártelnökének szavaival értékelte az Orbán kormány munkáját. „Ami ennek a hároméves országdúlásnak a végeredménye, vagy legalábbis ma látható eredménye, azt úgy mondanám, hogy: stadion, stadion über alles, illetve román–magyar 3–0”.

Szanyi Tibor a Hír TV kérdésére nem zárta ki, hogy Gyurcsány Ferenc is helyet kapjon egy esetleges MSZP-Demokratikus Koalíció közös listán. „Minden tető alá hozható, hogyha bizonyos kérdésekre válaszok születnek. Én úgy tudom, hogy Mesterházy Attila egy nagyon szép, tömör, jó pár kérdést felsoroló levelét – gondolom már olvasta mindenki, akinek ezt olvasnia kell. Természetesen várjuk ezekre a kérdésekre a választ, minden egyéb kérdés azt követően jöhet” – mondta Szanyi.

Szanyi Tibor a kritikáit internetes bejegyzésében is megfogalmazta. Ebben a Fideszt a náci katonai szervezettel mosta össze. Az írásnak a FideSS 44 referenciája címet adta és a többi között azzal vádolja a kormánypártot, hogy terrorizálja az iskolai vezetőket és öngyilkosságba kergeti a fogyatékkal élőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!