2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Az MSZP és a DK is kitart az ellenzéki összefogás mellett

Hír TV

2020. február 3., hétfő 17:02

Félretenné a büszkeséget az MSZP, és továbbra is a legszélesebb ellenzéki együttműködésre törekedne - erről beszélt a szocialista párt elnökhelyettese. Szakács Lászlót arról kérdeztük, hogy a Hír Tv birtokába került egy, a Párbeszéd pártban készült dokumentum, amely a lehetséges szövetségkötési stratégiákat taglalja. Ebben az MSZP-t többek között kiüresedett, széteső közösségnek nevezik amelyben mérgező arcok vannak. Az is felmerül, hogy inkább hagyni kellene az MSZP-t tovább pusztulni. Szakács László úgy fogalmazott: van büszkeség, de van hatékonyság is.

Élesen kritizálta legfőbb szövetségesét a szocialistákat a Párbeszéd a Hír TV birtokába került vitairatban.

"Ethoszát vesztett, kiüresedett, széteső közösség, toxikus arcok."

"Lejtmenetben levő márka, ami magával rántana minket a mélybe." - így jellemezte Karácsony Gergely pártja 2022-es választási terveket feszegető Stratégiai dokumentumban az MSZP-t.

Emellett a lehetséges forgatókönyvnek tartják azt hogy kivárják a szocialisták további pusztulását és majd ebből profitálnak.

Az MSZP az éles kritikák ellenére félreteszi a büszkeségét és közös jövőt képzel el az egy százalékos kis párttal.

A dokumentum alapján a DK-ról és Gyurcsány Ferencről sincsenek jó véleménnyel a Párbeszéd tagjai. Azt is kifejtik ugyanis, hogy a pártjuk megítélésén sokat segítene, ha egy előválasztáson dőlnének el a személyi kérdések, különben arcvesztést okozna Gyurcsánnyal együtt lenni a listán.

A DK a teljes körű ellenzéki összefogás híve - mondta híradónk kérdésére a párt szóvivője.

Barkóczi Balázs a Párbeszédes stratégiával kapcsolatban megjegyezte: ők nem dolgoznak ki különféle forgatókönyveket.

 

 

Hír TV