2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Szájmaszkokat adott el a főváros a kerületi önkormányzatoknak

Pénzért adják Karácsony Gergelyék a szájmaszkokat a fővárosi kerületeknek. Erről levelet írtak a polgármestereknek. Egy szűrővel ellátott, FFP2-es szájmaszk darabjáért több mint 1000 forintot kérnek. Ez a piaci árnak felel meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bízik abban, hogy Karácsonyék nem azokért a szájmaszkokért kérnek pénzt, amelyeket adományokból vettek. Korábban a főváros 1 millió eurót, vagyis 350 millió forintot kapott Soros Györgytől a koronavírus járvány elleni védekezéshez.

  • Szájmaszkokat adott el a főváros a kerületi önkormányzatoknak

23 ezer FFP2 -es maszkot vásároltunk, illetve 10 ezer darab sebészeti szájmaszkot.

Zugló szocialista polgármestere örült a főváros által beszerzett maszkoknak, így vásároltak is belőle. Horváth Csaba teljesen normálisnak tartja, hogy beszerzési áron adta el nekik a fővárosi önkormányzat a védekezéshez szükséges eszközöket.

A 16. kerületi fideszes polgármester szájmaszkokat és fertőtlenítőszert visz az egyik középiskolákba a jövőheti érettségi vizsgákhoz. A kerület felajánlásokból és saját forrásból vásárolta ezeket.

Kovács Péter polgármester a fővárostól kapott levelet mutatja. Ebben írtak arról, hogy ezer FFP2-es maszkot vásárolhatnak a fővárostól darabját több mint 1000 forintért. A polgármester szerint ennyiért máshonnan is be tudják szerezni a maszkokat.

Csak bízhatunk abban, hogy nem az adományból vásárolt maszkokat akarja pénzért tovább adni a fővárosi önkormányzat - erről beszélt a Hír televízió Magyarország Élőben című műsorában a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára.

Szerettük volna megkérdezni a polgármesterek számára a leveleket kiküldő főpolgármester-helyettest, hogy mi alapján határozták meg, hogy melyik önkormányzatnak mennyi maszkot biztosítanak illetve, hogy milyen forrásból vásárolta a főváros az eladásra szánt maszkokat, de adásunkig nem kaptunk választ.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!