2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Szájmaszkokat adott el a főváros a kerületi önkormányzatoknak

Pénzért adják Karácsony Gergelyék a szájmaszkokat a fővárosi kerületeknek. Erről levelet írtak a polgármestereknek. Egy szűrővel ellátott, FFP2-es szájmaszk darabjáért több mint 1000 forintot kérnek. Ez a piaci árnak felel meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bízik abban, hogy Karácsonyék nem azokért a szájmaszkokért kérnek pénzt, amelyeket adományokból vettek. Korábban a főváros 1 millió eurót, vagyis 350 millió forintot kapott Soros Györgytől a koronavírus járvány elleni védekezéshez.

  • Szájmaszkokat adott el a főváros a kerületi önkormányzatoknak

23 ezer FFP2 -es maszkot vásároltunk, illetve 10 ezer darab sebészeti szájmaszkot.

Zugló szocialista polgármestere örült a főváros által beszerzett maszkoknak, így vásároltak is belőle. Horváth Csaba teljesen normálisnak tartja, hogy beszerzési áron adta el nekik a fővárosi önkormányzat a védekezéshez szükséges eszközöket.

A 16. kerületi fideszes polgármester szájmaszkokat és fertőtlenítőszert visz az egyik középiskolákba a jövőheti érettségi vizsgákhoz. A kerület felajánlásokból és saját forrásból vásárolta ezeket.

Kovács Péter polgármester a fővárostól kapott levelet mutatja. Ebben írtak arról, hogy ezer FFP2-es maszkot vásárolhatnak a fővárostól darabját több mint 1000 forintért. A polgármester szerint ennyiért máshonnan is be tudják szerezni a maszkokat.

Csak bízhatunk abban, hogy nem az adományból vásárolt maszkokat akarja pénzért tovább adni a fővárosi önkormányzat - erről beszélt a Hír televízió Magyarország Élőben című műsorában a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára.

Szerettük volna megkérdezni a polgármesterek számára a leveleket kiküldő főpolgármester-helyettest, hogy mi alapján határozták meg, hogy melyik önkormányzatnak mennyi maszkot biztosítanak illetve, hogy milyen forrásból vásárolta a főváros az eladásra szánt maszkokat, de adásunkig nem kaptunk választ.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!