2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Szájer: Nem dumálnak, megcsinálják

A magyar földet Brüsszelben kell megvédeni a felvásárlóktól, nem pedig az unióból való kilépéssel – erről Szájer József beszélt P8 című műsorunkban. A fideszes EP-képviselő szerint Magyarország feladná saját önrendelkezését, ha támogatná az Európai Egyesült Államok ötletét. Hozzátette: bár ezekben a kérdésekben nem értenek egyet az ellenzékkel, nemzeti ügyekben nem zárja ki az együttműködést.

„Mi nem a magyarokkal megyünk veszekedni Brüsszelbe.” – A magyar érdekeket akarja képviselni a Fidesz az Európai Parlamentben, csatákat csak más nemzetekkel és nézetekkel folytatnának – erről Szájer József beszélt a P8 című műsorunkban.

„Nem ez az első prioritásunk, hogy mi ott Szanyi Tiborral és Morvai Krisztinával veszekedjünk, és hogyha találkoznak azok a szempontok, amelyekben ha föladja a szocialista párt azt a politikát, amiről az imént beszéltünk, hogy folyamatosan rosszat tesz az országnak, hogy bemószerolja az országot külföldön, akkor ebben ez egy jó alap lehet arra, hogy bizonyos kérdésekben találkozzanak a szándékaink. Végül is igennel, nem tartózkodással lehet szavazni. Minden szavazatra szükség van a nemzeti érdekérvényesítésnél” – fogalmazott a politikus.

Brüsszelben kell megvédeni

Az ellenzék egy részének Európa-víziójával ugyanakkor nem ért egyet a fideszes EP-képviselő. Szájer József azt mondta: aki Európai Egyesült Államokat akar, az fel akarja adni Magyarország szuverenitását. Azok pedig, akik kilépnének az EU-ból, a gazdasági fejlődés lehetőségét vennék el az országtól. A Jobbik kampányol azzal, hogy a magyar föld védelme érdekében el kell hagyni az uniót. Szájer József szerint ugyanakkor a földtörvényt Brüsszelben kell megvédeni, mert pont a jogszabállyal lehet elkerülni, hogy külföldiek magyar földhöz jussanak.

„Nálunk ezek a belső viták, amelyek persze néha jók, néha pedig haszontalanok, külön felhívják a figyelmet arra, hogy itt most valami »trükkre« készülünk. Mert hát valóban, a föld, a tőke szabad áramlása van, ezt az elvet elfogadtuk, és hát valójában, mint ahogy minden ország, mégsem engedjük a földünket, a külföldieknek a tulajdonszerzést. Erről mi nyilvánosan és hangosan beszélünk minden egyes csatornán. Próbáljon meg mondjuk Ausztriában magyar ember földet venni. A franciák meg a dánok, meg mindenhol, nem dumálnak, megcsinálják ezeket a szabályokat” – mondta a képviselő.

Szájer József arról is beszélt, hogy egy sikeres EP-választás esetén nőhet a Fidesz súlya az Európai Néppártban, így az európai döntéshozatalban.

Tekintse meg a P8 teljes műsorát:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!