2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Szabó Bálint: A betegbiztonság is nő az új rendszerrel

Hír TV

2019. március 14., csütörtök 20:51, frissítve: csütörtök 23:12

A gyorsabb és hatékonyabb betegellátást segíti az csaknem másfél éve működő egészségügyi szolgáltatási tér, amely ma már több százmillió egészségügyi dokumentumot kezel. Szabó Bálint, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont főosztályvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a rendszerrel a betegbiztonság is nő, és már dolgoznak egy új projekten, ami 5 évvel visszamenőleg feltölti a betegekről szóló dokumentumokat a digitális térbe.

2017 november elsején indult átfogó, digitális fejlesztés az egészségügyben.

„Azok az információk, amik eddig papíron közlekedtek, és az orvosok a betegekre voltak utalva, sokkal pontosabbak lesznek és már most is azok. Minden információ a kezelőorvos rendelkezésére áll, ezáltal sokkal pontosabb diagnózist és kezeléseket tud felállítani, hiszen a teljes kórelőzményünket ismerheti ezen információk birtokában” – mondta.

Hozzátette: a betegbiztonság is komolyan nő a rendszerrel, hiszen az orvosok tudni fogják, hogy más orvosok milyen gyógyszereket írtak fel korábban a betegnek.

A régi információk feldolgozásáért új projektet indították, az 5 évvel visszamenőleg fel fognak kerülni a digitális térbe a dokumentumok – ez 2019 végétől indul – tette hozzá Szabó Bálint.

Tekintse meg a teljes interjút: