2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Belföld

Súlyosan megfenyegették az Alapjogokért Központ vezetőjét

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt fizikai erőszakkal, csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, aki viszont nem hátrál meg és feljelentést tesz. Egy „névtelen”, vélhetően nemrégiben generált e-mail-címről érkezett levélben maradandó fogyatékosság okozásával, súlyos egészségkárosítással és csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját – erről a címzett számolt be Facebook-oldalán.

  • Súlyosan megfenyegették az Alapjogokért Központ vezetőjét

A feltehetően álnév és kamu postafiók mögé rejtőző levélíró maga jelzi, hogy „élete első bűncselekményét” szándékozik elkövetni, mert szerinte a Központ által az elmúlt hetekben folytatott „gyűlöletáradat nem maradhat megtorlás nélkül”, nekik is meg kell tapasztalniuk „a másság valódi érzését”. „Szánthó Miklós személyre szabott szégyenben fog részesülni”, ami a fenyegetés szerint lehet „csökkent munkaképesség”, „hátrányos helyzet” vagy „az elsődleges nemi jelleg megváltoztatása”.

Mint az ismert, az Alapjogokért Központ egy vállaltan konzervatív, jobboldali – balos terminológiával élve: „Fidesz-közeli” – elemzőintézet, mely régóta kiáll a hagyományos értékek, az „Isten, haza, család” gondolata mellett. Az egyik első szervezet volt, mely már benyújtásakor aktívan támogatta az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott és nagy nemzetközi vihart kavart pedofilellenes törvényjavaslatot, illetve annak gyermekvédelmi módosításait.

Konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek

Az ügy kapcsán a Mandiner megkereste Szánthó Miklóst is, aki elmondta, hogy sok támogató üzenet és bátorítás mellett persze kaptak már ízléstelen, mocskolódó leveleket és posztokat, de az, hogy konkrétan bűncselekménnyel, súlyos testi sértés elkövetésével fenyegessenek, „bár nem idegen az agresszív balliberális propagandától, a mi esetünkben mégis példa nélküli”.

„Szociálisan éretlen félnótások mindig is voltak, de az ilyen moslékszagú fenyegetőzés, pláne hogy azt a politikai véleményünk miatt kapjuk, minden határon túlmegy. Külön bukét ad a dolognak, hogy éppen a másság védelme, a tolerancia nevében fellépők nem hogy nem tolerálják az övéjüktől eltérő álláspontokat, de jelen esetben konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek, zaklatnak”.

A Központ vezetője azt is hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, „a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó”. Hozzátette: „Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a vita már nem arról szól, hogy ki viszonyul anti- vagy szimpátiával a homoszexuálisok vagy transzneműek iránt, hanem hogy

jó-e, morális értelemben helyes-e, ha ezzel a szivárványos- és genderpropagandával megcélozzák a gyermekeinket?

Jó-e az, ha gyerekeket már óvodában elkezdik elbizonytalanítani a legalapvetőbb igazságokban és akár a szülő akarata ellenére is elmagyarázzák a kislányoknak, hogy lehetnek kisfiúk, a kisfiúknak meg hogy kislányok? Szerintünk ez nem jó, ez nem helyes, a gyermek testi, szellemi és lelki fejlődését minden eszközzel védeni kell.”

Rendőrségi feljelentés

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a fenyegető levél a hatása, Szánthó Miklós azt válaszolta:

„egy tapodtat sem hátrálunk meg, sőt, még eltökéltebben fogjuk képviselni, amiben hiszünk és még bátrabban fogunk dolgozni.

Informatikai és biztonsági tanácsadó bevonásával a rendőrségi feljelentést természetesen megtettük és bízunk benne, hogy megtalálják a »bátor igazságharcost«. A bűnnek el kell nyernie méltó büntetését. Persze jobb lenne, ha az illető önként feladná magát – mi ugyanis megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek”.

Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!