2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a brit kábítószer-csempészre

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a kiszabott szabadságvesztés valamint a kiutasítás tartamának a lényeges súlyosítását indítványozza azzal a brit állampolgárságú férfival szemben, akit a Szegedi Törvényszék különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen 7 év szabadságvesztésre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt.

  • Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a brit kábítószer-csempészre

Az ítéleti tényállás szerint a férfi a tulajdonát képező személygépkocsival 2020. január 21-én a röszkei határátkelőhelyen belépésre jelentkezett Magyarország területére, ahol a vámellenőrzés során a kábítószer-csempészés céljából átalakított gépjárművének a padló alatti rejtekhelyéről mintegy 22 kg heroin került elő, melyet a férfi Belgrádból Németországba kívánt szállítani.

A kábítószer mennyisége több mint 35-szöröse volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának. A férfi az elsőfokú tárgyaláson beismerő nyilatkozatot tett, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott. Az ítélet ellen a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a kiutasítás tartamának a lényeges súlyosítása, míg a férfi és védője a büntetés enyhítése végett jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta, ugyanakkor a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak és a kiszabott büntetések lényeges súlyosítására tett indítványt. Az eljárás másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ritka fotó került elő Csoboth Kevinről és Szoboszlairól

Ritka fotó került elő Csoboth Kevinről és Szoboszlairól

Ki ne tudná: A skótok ellen az utolsó utáni pillanatban szerzett gól győzelmet jelentett, és továbbjutást érhet! Most a régebben egy klubban pallérozódó Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin gyermekkori ünnepléséről került el exkluzív fotó.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!