2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Súlyos örökség, hogy a kommunizmusban megpróbálták elrejteni őket

Növelni kell a társadalom érzékenységét a fogyatékkal élők iránt - jelentette ki Fülöp Attila Zalaapátiban, ahol a helyi önkormányzat biztosított telkeket, hogy megépüljön 5, egyenként 200 négyzetméteres lakóotthon.

  • Súlyos örökség, hogy a kommunizmusban megpróbálták elrejteni őket

Az országban 22 intézményt átalakítanak, annak érdekében hogy a fogyatékkal élőket 12 lakóotthonban helyezhessék el. Csak Zala megyében több mint 2,7 milliárd forint értékben terveznek hasonló fejlesztést.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért is felelős államtitkára a projekt indítóján súlyos örökségnek nevezte, hogy a kommunista rendszer idején a fogyatékkal élők ügyét igyekeztek elrejteni a társadalom elől, az érintetteket pedig a települések szélére száműzték.

Képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!