2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Súlyos bírság a hamis bejelentőknek

Akár 150 ezer forint bírságot is kaphat szeptembertől, aki hamis bejelentést tesz a segélyhívó számokon. Ezt a belügyminiszter jelentette be Tatabányán, ahol az irányítási központot nézte meg. Az új, egységes segélyhívó rendszer jövőre lesz működőképes az országban, jelenleg négy megyében zajlik a próbaüzem.

A tavaly december óta vezetett statisztikák szerint a hívások több mint fele obszcén, rosszindulatú. A nem segélykérő, félrevezető telefonokért a következő hónapban már büntetést kell fizetni. „A hívások több mint 60 százaléka ilyen jellegű, ezeket meg szeretnénk szüntetni. Kérem, hogy ebben legyenek segítségünkre: fel kell hívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy szeptembertől szabálysértési büntetés jár érte. Első időszakban minimumbüntetést szab ki a rendőrség, 5000 forintot, de szeretném, ha mindenki tudná, hogy a büntetési maximum 150 000 forint lesz, visszaesőknél ezt az összeget fogjuk alkalmazni” – közölte Pintér Sándor.

Az egységes segélyhívó rendszer kialakítása jelenleg négy megyében működik kísérleti üzemmódban. Nyolcszáz munkatársat vettek fel az új központokba. Az átalakítás a katasztrófavédelmet is érinti. „2012-ben megkezdtük a megyei műveletirányítási rendszer átalakítását, a 105-nél ez működik; több mint 150 ezer műveletet irányítottunk. Ez magasabb fokú integrációt és az érintett szervek között hatékonyabb koordinációt tesz lehetővé” – jelentette ki Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Az országos rendszer várhatóan jövőre már működni fog, akkor csak a 112-t kell majd hívni, ha szükség van a rendőrök, a katasztrófavédelem vagy mentők segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt fekvő szuverenitásvédelmi törvény miatt - olvasható a Fidesz közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!