2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel indítanak petíciót a kormánypártok

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címen indít aláírásgyűjtést a Fidesz-KDNP szeptember elsejétől. A petíció célja, hogy a kormánypártok emlékeztessék az embereket: az ellenzéki összefogás mögött az a Gyurcsány Ferenc áll, aki a 2002-2010 közötti szocialista kormányzati időszak hosszabb részében kormányozta és csődbe vitte Magyarországot ­– mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus kiemelte: a baloldal annak ellenére erőlteti Karácsony Gergely személyét, hogy a főpolgármester eddigi városvezetői munkájából csupán a forgalmi dugókat, a város egyre koszosabb közállapotait, az elgazosodott zöld felületeket és az eszkalálódó hajléktalan helyzetet említhetjük referenciaként. Kocsis Máté rámutatott: Budapest városházának összetételéből és a városvezetők személyéből is egyértelműen látszik, hogy Gyurcsány Ferenc áll a főpolgármester mögött. – Kocsis Máté szerint mindegy, hogy Karácsony Gergely, Dobrev Klára vagy Jakab Péter indul a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként 2022-ben, valójában Gyurácsány Ferenccel állunk szemben – fogalmazott.

A riporter felvetésére, miszerint hiába, hogy rangos külföldi gazdasági elemzők is elismerően beszélnek Magyarország válságkezeléséről, a baloldal mégis folyamatosan azt állítja, hogy csőd közelében vagyunk. ­– Szeretnék emlékeztetni, hogy a szocialista kormány volt az, amely elvett egy havi nyugdíjat, elvett egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól, megszüntette az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítette a magyar családokat, megszüntette a családi adókedvezményt, kórházakat zárt be, kivont 600 milliárd forintot az egészségügyből, elbocsátott 6 ezer egészségügyi dolgozót és felszámolt 16 ezer aktív kórházi ágyat, háromszorosára emelte a gáz és kétszeresére az áram árát, valamint 16 százalékról 19-re emelte a társasági adót ­– reagált Kocsis Máté, és hangsúlyozta: pontosan ezekre a káros intézkedésekre szeretnék felhívni a magyar emberek figyelmét.

Mint ismert: legutóbb a japán Nikkei, vezető gazdasági lap, a világ 120 országát összehasonlító elemzése tette Magyarországot a 3. helyre a Covid okozta gazdasági válság kezelésében. Az első két helyen Kínai és Új-Zéland végzett.

A Fidesz frakcióvezetője arra a riporteri gondolatra is reagált, hogy a magyar baloldal komoly politikai támogatást kap az Európai Uniótól, amely a Magyarországgal szemben folyó eljárásokban és vitákban rendre megnyilvánul. Kocsis Máté elmondta: folyamatos uniós vitákra számítanak az országgyűlési választásokig. Az afganisztáni helyzet kapcsán úgy fogalmazott: a migrációs kérdésekben Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni a kvótajavaslatokat, amelyek újra felerősödtek.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!