2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Sötétbe borultak a világ leghíresebb épületei

Sötétbe borultak a világ leghíresebb épületei. A Föld Órája elnevezésű kezdeményezéssel a bolygó megóvására akarták felhívni a figyelmet. Az akcióhoz Budapest mellett több vidéki nagyváros is csatlakozott.

  • Sötétbe borultak a világ leghíresebb épületei

Száz Jedi-lovag masírozott a Fülöp-szigetek fővárosának egyik sötétbe borult utcáján a Föld Óráján. A Star Wars című film rajongói így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy bolygónk energiakészletei végesek és az emberek csak együtt képesek változtatni. 

„Még, ha szembe is kell néznünk egy sor környezetvédelmi problémával, ha összefogunk egy cél érdekében, vagy mondhatnám azt is, hogy egy fénykard alatt, akkor azt gondolom, hogy képesek vagyunk változtatni. Amikor a fények kialszanak, bekapcsoljuk a fénykardunkat, így tüntetünk” - magyarázta egy manilai jedi-lovag.

A felhőkarcolóiról híres Hong Kong felett is elsötétült az ég. A Természetvédelmi Világalap felhívására helyi idő szerint este fél kilenckor számos épület díszkivilágítását lekapcsolták. A szimbolikus sötétbe burkolózás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, és a természeti értékek megőrzésének fontosságára. A különleges státuszú kínai metropoliszban lakók számára a fő üzenet idén a műanyaghulladék-termelés csökkentése és a fenntartható életmód.

„A Föld Órája fontossága, hogy emlékezteti az embereket világszerte arra, hogy meg kell találni az egyensúlyt az életvitel és a természet között. Véges erőforrásaink vannak, mi, és a városok pedig sok mindent tehetnek azért, hogy megvalósuljon a fenntartható jövő” - mondta egy hong kongi férfi.

A Föld Órájához magyarországi települések is csatlakoztak, Budapest mellett több nagyváros ikonikus épületének díszkivilágítását kapcsolják le egy órára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!