2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Soros-terv újból

Hír TV

2020. január 23., csütörtök 11:01

Kísértetiesen hasonlít Soros György 2015-ös tervére a Macron-féle Renew Europe új bevándorláspárti javaslata. Erről a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt Facebook videójában. Kovács Zoltán szerint az önmagát Európa megújítójának kikiáltó politikusok nem veszélyt, hanem lehetőséget látnak a migrációban, amit ösztönözni akarnak nem pedig megállítani. A pártcsaládhoz tartozó Cseh Katalin Híradóknak azt mondta: nem hiszi, hogy a javaslat fokozná az illegális migrációt.

 

Vissza akarjuk kapni a szigeteinket - ezt skandálták a feldühödött görög emberek Leszboszon. A 3 ezer férőhelyes Moria menekülttáborban jelenleg 19 ezer illegális bevándorló tartózkodik.

 
Tavaly több mint 74 ezer menedékkérő érkezett Görögországba Törökországból.
 

Nemcsak Leszboszon van elegük az embereknek a szűnni nem akaró menekülthullámból. Hioszon és Számoszon is több tízezren tüntettek. A három szigeten általános sztrájkot is hirdettek. A legtöbb üzlet zárva van, csak a hivatalos szervek és az önkormányzatok dolgozói vették fel a munkát.

A szigeteken 40 ezer migráns torlódott fel.

A Macron-féle Újítsuk meg Európát pártcsalád ennek ellenére továbbra is ösztönöni, nem pedig megállítani akarja az illegális bevándorlást. Az Európai Parlamentnek egy olyan javaslatot nyújtottak be, amely többek között állampolgárságot adna a migránsoknak, illetve arra köteleznék a tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt az illegális bevándorlók szétosztásában.

A pártcsaládhoz tartozó Cseh Katalin nagyon elégedett a javaslattal.

Egyáltalán nem gondolom, hogy ez fokozná az illegális migrációt. Pont ellentétesen ezzel, olyan jó megoldásokat fogunk kidolgozni, amely szabályozott keretek közé fogja terelni ennek a problémának a megoldását. És biztos vagyok benne, hogy megoldást fog nyújtani ebben az Európában kérdéses területen

- nyilatkozta Híradónknak a momentumos politikus.

Az európai liberálisok legújabb akciója kísértetiesen hasonlít Soros György 2015-ös terveihez

- hívta fel a figyelmet a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-videójában. Kovács Zoltán azt mondta, a dokumentumból kiderül, az önmagát Európa megújítójának kikiáltó politikusok nem veszélyt, hanem lehetőséget látnak a migrációban.

Mi ez, ha nem a 2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre vétele? Bár nevükben EU megújításáról beszélnek, mi pontosan tudjuk, hogy ezek a tervek EU pusztulásával járnának. Magyarország kormánya, ahogy az elmúlt öt évben is, következetesen a magyar emberek jogait és érdekeit képviseli az EU-ban. Mi azt gondoljuk, hogy Magyarországot meg kel őrizni magyar országnak, Európát pedig meg kel őrizni európainak.

Kovács Zoltán szerint a legújabb javaslat a 2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre tétele. Hozzátette:

a liberálisok a kontinens megújításáról beszélnek, de ezek a tervek Európa pusztulásával járnának.

Kapcsolódó cikkek: 

Soros György is felszólal Davosban

Hír TV