2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Belföld

Soltész Miklós: A keresztény egyházak meghatározók a nemzet és a család megerősítésében

Óriási feladat és felelősség Magyarországon a nemzet és a családok megerősítése, ebben a keresztény egyházak segítő szerepe meghatározó - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Jászberényben.

  • Soltész Miklós: A keresztény egyházak meghatározók a nemzet és a család megerősítésében

Soltész Miklós az újonnan kialakított helyi református bölcsőde átadóünnepségén hangsúlyozta: a jászberényi fejlesztés példaértékű, hármas összefogás eredménye, hiszen a beruházáshoz az unió és a magyar állam 80, míg a város saját költségvetéséből 30 millió forinttal járult hozzá. A hiányzó 6,8 millió forintot pedig a Dunamelléki Református Egyházkerület adta.

Reményét fejezte ki, hogy "az itt nevelkedő gyermekek a magyarságot, hazájukat szeretve és ezt az országot tisztelve, erősítve élik majd későbbi életüket". Szólt arról is, hogy öröm megtapasztalni, ha egy több száz éves közösség a legkisebbekre is gondolva küzd a megmaradásáért, a hit továbbadásáért. A jászberényi egyházközség 1541-ben alakult, abban az évben, amikor Buda török kézre került - emlékeztetett.

Az államtitkár bejelentette: a kormány 150 millió forinttal támogatja a helyi református templom felújítását.

Ferenczné Laska Erika intézményvezető az eseményen arról beszélt: a jászberényi református egyházközség 25 éve működő óvodája bővült a bölcsődével. A 12 férőhelyes református bölcsődére nagy szükség van Jászberényben, mivel a városi bölcsőde befogadóképessége már évek óta kevés a helyi igényekhez képest - mondta.

Tájékoztatása szerint a tavaly ősszel indult kivitelezés során egy régi épület átalakításával, korszerűsítésével és jelentős bővítésével mintegy 360 négyzetméteres létesítmény valósult meg. Ennek földszintjén 60 négyzetméteres csoportszoba, mosdó, átadóhelyiség, babakocsi-tároló és előtér található, míg az emeleten a dolgozóknak kialakított helyiségek kaptak helyet - tette hozzá, jelezve, hogy a bölcsőde udvara is megújult.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!