2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Soltész Miklós: A gender-LMBTQ őrület elleni harcban a legerősebb támasznak az egyházak számítanak

Összesen háromezer kisgyermek nevelését vállalják és végzik egyházi fenntartású bölcsődékben - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az új görög-katolikus bölcsőde átadásán csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Máriapócson.

  • Soltész Miklós: A gender-LMBTQ őrület elleni harcban a legerősebb támasznak az egyházak számítanak

Soltész Miklós a 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósult bölcsődeépület átadási ünnepségén elmondta, az országban lévő bölcsődék hét százalékában, több mint kétszáz helyen az egyházak a fenntartók, ebből pedig a görögkatolikus egyház "nagyon szépen, bőven" kiveszi a részét.

Az államtitkár emlékeztetett, 2010 óta több mint kétszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma az országban, a tizennégy évvel ezelőtti 32 ezerhez képest jelenleg 65 ezer férőhely van az ilyen nevelési intézményekben.

Arról beszélt, a más fenntartású bölcsődékhez viszonyítva az egyházi bölcsődék többet, "a lelki hátteret, a keresztény tanítást és a hitet" tudják megadni a gyerekeknek.

"Bízom abban, hogy az a küzdelem, amiben benne vagyunk az Európai Unión belül is, ez a gender-LMBTQ őrület, azzal szemben országosan is felvesszük a küzdelmet" - fogalmazott Soltész Miklós, megjegyezve, ebben a harcban a legerősebb támasznak az egyházak számítanak.

Ez nemcsak arról szól, hogy az ország megkapja-e a jogosan neki járó támogatásokat az Európai Uniótól, vagy meg tudja őrizni a békét - folytatta -, hanem arról is, hogy ideológiai szempontból fel tudja-e venni a küzdelmet.

A megszépült kegyhelyek és zarándokhelyek, illetve az egyházak által átvett, felújított, vagy újonnan épített oktatási intézmények rendkívül fontosak ebben az ideológiai versenyben - hangoztatta az államtitkár.

Az eseményen Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a nyírbátori központú választókerületben az elmúlt tíz évben tizennyolc új bölcsőde épül, vagy épült már meg több mint ötmilliárd forint beruházási költséggel.

A nyírbátori és a nyírlugosi intézmények átadása folyamatban van, Bökönyben pedig hamarosan elkezdődhet a beruházás - tette hozzá a képviselő.

Papp Bertalan, Máriapócs Fidesz-KDNP-s polgármestere emlékeztetett, a nyírségi kisvárosban az új bölcsőde elindulásával, a meglévő iskolával és óvodával egy komplex oktatási centrum jött létre a görögkatolikus egyház fenntartásában.

Az új épületet Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke szentelte fel és áldotta meg.

A máriapócsi fejlesztés során egy kétcsoportos, huszonnégy férőhelyes intézmény épült meg az egyházmegye beruházásában.

Forrás: MTI

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!