2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Sokkolta a magyar balliberálisokat, hogy Orbán Viktor megvédte hazánkat

Megrázta a magyar balliberális oldalt és annak holdudvarát Orbán Viktor miniszterelnök EU-csúcson elért győzelme. Az ellenzéki politikusok tragédiaként élik meg, hogy nem köti Brüsszel jogállamisági feltételekhez az uniós kifizetéseket, és hazánk lehívhatja a közösségi forrásokat. Az igazságügyi miniszter másképp értékelte a megállapodást. Varga Judit örömtelinek nevezte, hogy a józan ész győzött.

  • Sokkolta a magyar balliberálisokat, hogy Orbán Viktor megvédte hazánkat

Traumaként érte a magyar balliberális oldalt Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli EU-csúcson elért sikere. Az ellenzéki politikusokat és holdudvarukat sokkolta a hír, hogy a kormányfő és lengyel kollégája fontos csatát nyert az Európai Unióval szemben.

A csalódott politikusok képtelenek feldolgozni a kudarcot, és szemlátomást tragédiaként élik meg, hogy Soros György milliárdos Magyarország ellen irányuló terve nem valósulhat meg. Letargikus hangulatukat gyalázkodásban és tombolásban élték ki a közösségi oldalakon.

A hajdani euroszkeptikus, ma már baloldali európai parlamenti képviselővé vált Gyöngyösi Márton mellett Szél Bernadett sem tudta megemészteni a történteket.

Megszületett a Merkel-Morawiecki-Orbán alku, ami egy meglehetősen elvtelen egyezmény

- így kommentálta a megállapodást az LMP-ből távozni kényszerülő politikus

Nem tudott úrrá lenni érzelmein Márki-Zay Péter sem. Hódmezővásárhely baloldali polgármestere

már a világvégét vizionálta bejegyzésében.

Azt írta,

"ha az Unió mostantól nem is segít bennünket, mi, magyar hazafiak akkor sem tűrhetjük, hogy a politikusok tönkretegyék az országot". 

Mások már a büdzsé elfogadása előtt arról értekeztek, hogy egy esetleges magyar-lengyel győzelem megingatja a balliberális többségű Uniót.

Maga a szabályozás az nem atombomba, hanem maximum egy mesterlövész puska, és azt sem lehet használni még évekig. Csak óvatosan az ünnepléssel.

Erre hívta fel baloldali politikustársai figyelmét Vágó Gábor, az LMP korábbi uniós listavezetője.

Bauer Tamás, a Demorkatikus Koalíció volt alelnöke szerint Orbán Viktor inkább győzött, mint veszített. Facebook-oldalán azt írta, hogy a megállapodással gyakorlatilag kicsavarják az új eszközt a Bizottság kezéből, a pénzek pedig a továbbiakban is az eddigi módon ömlenek Magyarországra és Lengyelországba.

A korábban még Dobrev Klárával tévesen ünneplő Donáth Annát saját hívei mellett Puzsér Róbert is helyretette.

A volt főpolgármester-jelölt a momentumos politikusnak címzett posztjában úgy fogalmazott, hogy

az a baj, hogy győzelmet hazudsz oda, ahol semmi más nincs, csak a vállalásod csődje.

Puzsér hozzátette, Donáth Annának ideje lenne észrevennie, hogy ténykedésével nem csak az Európai Parlamentet, hanem saját magát is nevetségessé teszi.

A balliberális erőkkel szemben másképp értékelt a nagyobbik kormánypárt. Az igazságügyi miniszter a Kossuth Rádióban azt mondta,

a kormányfőnek sikerült megőriznie a magyarok pénzét, az uniós forrásokat és az ország hitelességét.

Varga Judit megjegyezte azt is, hogy a lengyel és a magyar miniszterelnök nem tett mást, mint kitartóan, az utolsó pillanatig őrizte a status quot és az európai szerződéseket.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Fidesz: Az EU-csúcson született megállapodással Magyarország győzött

Orbán Viktor: Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Soros is nagyon csalódott, nem tetszik neki a kompromisszum

Elismerte Soros, hogy Magyarország nyert, ő viszont óriási vereséget szenvedett

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!