2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Sokan kockázatnak pár percért, pedig életveszélyes

Hiába a számtalan figyelmeztetés, ellenőrzés és büntetés, még mindig sokan kockáztatnak több tízezer forintot és büntetőpontokat a leállósávból előzők az autópályán. A torlódások valóban jelentősek, de az effajta manőverek szigorúan tilosak - a Hír TV stábja mégis sok ilyen autóst fedezett fel. Közben nagyban zajlik a készülődés az államalapítás ünnepére a Balatonon is - a helyiek abban bíznak, hogy a jó idő miatt a szezon is kitolódik.

  • Sokan kockázatnak pár percért, pedig életveszélyes

Jobbról előző, ráadásul a leállósávból előnyt szerző, szabályszegő kocsikat folyamatosan látni az M7-es autópályán. A sztrádán valóban nehézkes néha a haladás, miután valósággal megrohamozták a Balatonra vezető utat az autósok, és sokan egyáltalán nincsenek tekintettel a KRESZ-re. Pedig ez nemcsak szabálysértés, hanem életveszélyes is.

„Leállósávot vészhelyzet esetén vehetem igénybe. Hogyha egy baleset történik, akkor ott irányítás van, és ha a rendőri irányítás olyan, hogy oda tereli a forgalmat, akkor az nyilván megengedett, de az felügyelettel ellátott cselekedet. De az, hogy én önmagamtól azt mondjam, hogy na most akkor itt pár percet nyerek, előnyt szerzek és lemegyek, ez szigorúan tilos” – hívta fel a figyelmet Mészáros Ferenc, a Magyar Autóklub közlekedési szakértője.

A szakember emlékeztetett: a leállósáv szabálytalan használatáért 20, míg a leállósávból való előzésért 100 ezer forint büntetés jár.

A Hír TV-nek nyilatkozó Böröcfi Gabrielláék nem használták a leállósávot ahhoz, hogy leérjenek a tóra. Kora hajnalban indultak, elkerülvén a nagy dugókat. Igyekeztek hasznosan eltölteni az időt, és kihasználni azt, hogy idén is kiválóan hajózható a Balaton.

„Voltunk vízibiciklizni, jót fürödtünk a Balatonban, megyünk át a túlpartra egy kedves baráti társasághoz még, őhozzájuk vagyunk hivatalosak. Megnézzük a túlpartot is, mert ott is nagyon szeretünk lenni. Imádjuk a napot, a vizet, nagyon szeretünk itt lenni” – fogalmazott a hölgy a Hír TV érdeklődésére.

Szörffel ugyan tilos átkelni a Balatonon, de a jelzett szakaszon belül ezt a fajta időtöltést is sokan választják. Hedrig Gábor vízibicikli kölcsönzős elmondta: eddig nem volt olyan sok ügyfelük, mint tavaly, de bízik a jó idő erejében.

„Arra számítok, most hogy az utakon is nagyon sokan vannak, sokan utaznak, és még azért lesz egy jó pár nap, augusztus 20-a után is kitart még a jó idő, amit jósolnak” – fogalmazott a férfi.

A gyerekprogramokat is sokan keresik, árulta el nekünk Pártényi Tünde, az egyik aranyparti szálloda igazgatója. Szerveztek esti koncerteket, a kisebbekkel pedig animátorok foglalkoznak.

„Minket a családosok keresnek fel, volt olyan alkalom illetve olyan hetünk, amikor gyerekek száma száz fő volt. Ez annak köszönhető, hogy elsőként kezdtük el az animációt, animátorok dolgoznak nálunk. Külföldről főként osztrák, német és holland nyelvterületről, illetve Lengyelországból is igen sok vendéget fogadtunk” – ismertette Pártényiné Guzslován Tünde, a Hotel Magistern igazgatója.

Augusztus 20-án este is érdemes lesz a Balatonra látogatni. Az államalapítás ünnepén rendezett tűzijátékot nagyjából egy időben tartják a települések, így több látványosságot is lehet követni egy időben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!