2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Sok minden más lesz szeptember 1-jétől

Komoly változások léptek életbe az első tanítási napon. Szeptember 1-től főleg a közösségi közlekedés változott, de emelkedtek a közúti büntetési tételek összegei, változás van az átutalások terén és néhány megyében életbe lépett az új ügyeleti rendszer is.

  • Sok minden más lesz szeptember 1-jétől

Péntektől újra a tanítási időszakban érvényes menetrendek szerint közlekednek a buszok és vonatok. Így például a fővárosban is sűrűbben közlekednek a járatok. De nem ez az egyetlen dolog, amire készülni kellett a közösségi közlekedésben szeptember 1-jétől. Többek között ugyanis drágulnak a vonaljegyek is.

Bár a főpolgármester tavaly azt ígérte, nem emelik meg BKK jegyek árát, ennek ellenére szeptember 1-jétől a vonaljegy 450-forintra, a buszokon megvásárolható jegy 600-ra, míg a gyűjtőjegy 4000 forintra drágul. A korábban megvásárolt jegyek 2024. augusztus 31-ig használhatók fel. A bérletek ára nem változott.

Szeptember 1-től jelentősen megnőtt a sebességtúllépésért kiszabható pénzbírság összege.

A közúti közlekedési szabályszegők maximálisan 390 ezer forint közigazgatási bírsággal is sújthatók ezentúl. A szabálysértési büntetés legalacsonyabb összege 5000-ről 6500-ra, legmagasabb összege pedig 150 ezerről 200 ezer forintra emelkedik. De változik a helyszíni bírság is, amelynek összege 6500 forinttól 65 ezer forintig terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!