2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Sok kellemetlenséget okozhat Czibere vallomása

A '90-es évek olajügyeiben is rendszeresen lefizették az egyenruhásokat Czibere Attila szerint. A férfi, aki jelenleg húszéves fegyházbüntetését tölti, azt mondta, a rendőrség megtisztítása már a '90-es években is elmaradt. A Hír TV bűnügyi magazinja úgy tudja: Cziberét az utóbbi hetekben többször kihallgatták, és több Pest megyei, jelenleg is szolgáló rendőrre tett terhelő vallomást.

A Hír TV Riasztás című műsorának Czibere Attila nyilatkozott a rendőri korrupcióról. A férfit a százhalombattai olajfinomító megcsapolásáért, rablásért és a diósdi kettős emberölésért 20 év fegyházra ítélték. Czibere a Riasztásnak arról beszélt, hogyan kezdték az olajozást, és hogyan reagáltak a rendőrök, amikor az egyenruhások korrupt társairól beszélt.

Hopka Lajos volt NNI-s rendőr neve és köre többször is felmerült. Czibere azt mondta: ő már 2005 óta emlegette Hopka Lajos körét, de erre megfenyegették, hogyha erőlteti a témát, akkor megkeserítik a börtönben az életét. Czibere azt állítja, a '90-es évek olajügyeiben is rendszeresen lefizették az egyenruhásokat.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott V. László vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített. Ismert, a rendőrök megvesztegetésén túl már üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt is nyomoznak V. László ellen.

A Heti Válasz úgy tudja, egyértelművé kezd válni, hogy a Hajógyári-sziget nyár elején letartóztatott ura olajbűnözésből származó pénzeket kezelt.

A Riasztás információi szerint Cziberét az utóbbi hetekben többször kihallgatták, állítólag több Pest megyei, jelenleg is szolgáló rendőrre tett terhelő vallomást. Czibere az interjúban úgy fogalmazott: a jelenleg elindított megtisztulási folyamat még sok – akár jelenleg szolgáló – embernek fog kellemetlen pillanatokat okozni.

A férfi azt nem árulta el, hogy Hopka Lajosra, a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta menesztett munkatársára is vallott volna. Czibere hozzátette, sok dologról azért nem beszélhet, mert az államtitok. Mindenesetre a Nemzeti Védelmi Szolgálat tovább nyomoz az ügyben.

Bővülő bűnszervezet

A Magyar Nemzet szombati számában írt arról, hogy háromra emelkedett a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori főtisztek száma. A nyomozó hatóság szerint a V. László vezette, maffiaszerűen működő társaságnak tagja volt Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta menesztett munkatársa is.

Koblencz Attilát, a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt bűnügyi nyomozóját is meggyanúsította az ügyészség azzal, hogy tagja volt az ügy főszereplője, V. László vezette bűnszervezetnek. V. Lászlóval a KNYF augusztus elején, az ügyben ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezett Gulyás Imrével, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetőjével pedig hétfői kihallgatásán ismertették, hogy maffia-bűncselekménnyel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!