2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Sok kellemetlenséget okozhat Czibere vallomása

A '90-es évek olajügyeiben is rendszeresen lefizették az egyenruhásokat Czibere Attila szerint. A férfi, aki jelenleg húszéves fegyházbüntetését tölti, azt mondta, a rendőrség megtisztítása már a '90-es években is elmaradt. A Hír TV bűnügyi magazinja úgy tudja: Cziberét az utóbbi hetekben többször kihallgatták, és több Pest megyei, jelenleg is szolgáló rendőrre tett terhelő vallomást.

A Hír TV Riasztás című műsorának Czibere Attila nyilatkozott a rendőri korrupcióról. A férfit a százhalombattai olajfinomító megcsapolásáért, rablásért és a diósdi kettős emberölésért 20 év fegyházra ítélték. Czibere a Riasztásnak arról beszélt, hogyan kezdték az olajozást, és hogyan reagáltak a rendőrök, amikor az egyenruhások korrupt társairól beszélt.

Hopka Lajos volt NNI-s rendőr neve és köre többször is felmerült. Czibere azt mondta: ő már 2005 óta emlegette Hopka Lajos körét, de erre megfenyegették, hogyha erőlteti a témát, akkor megkeserítik a börtönben az életét. Czibere azt állítja, a '90-es évek olajügyeiben is rendszeresen lefizették az egyenruhásokat.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott V. László vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített. Ismert, a rendőrök megvesztegetésén túl már üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt is nyomoznak V. László ellen.

A Heti Válasz úgy tudja, egyértelművé kezd válni, hogy a Hajógyári-sziget nyár elején letartóztatott ura olajbűnözésből származó pénzeket kezelt.

A Riasztás információi szerint Cziberét az utóbbi hetekben többször kihallgatták, állítólag több Pest megyei, jelenleg is szolgáló rendőrre tett terhelő vallomást. Czibere az interjúban úgy fogalmazott: a jelenleg elindított megtisztulási folyamat még sok – akár jelenleg szolgáló – embernek fog kellemetlen pillanatokat okozni.

A férfi azt nem árulta el, hogy Hopka Lajosra, a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta menesztett munkatársára is vallott volna. Czibere hozzátette, sok dologról azért nem beszélhet, mert az államtitok. Mindenesetre a Nemzeti Védelmi Szolgálat tovább nyomoz az ügyben.

Bővülő bűnszervezet

A Magyar Nemzet szombati számában írt arról, hogy háromra emelkedett a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori főtisztek száma. A nyomozó hatóság szerint a V. László vezette, maffiaszerűen működő társaságnak tagja volt Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta menesztett munkatársa is.

Koblencz Attilát, a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt bűnügyi nyomozóját is meggyanúsította az ügyészség azzal, hogy tagja volt az ügy főszereplője, V. László vezette bűnszervezetnek. V. Lászlóval a KNYF augusztus elején, az ügyben ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezett Gulyás Imrével, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetőjével pedig hétfői kihallgatásán ismertették, hogy maffia-bűncselekménnyel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!