2018. január 18.,
csütörtök, Piroska napja

Ötmilliárdos külföldi vagyona lehet Vizoviczkinak + Videó

MNO

2012. június 22., péntek 12:44

A Blikk információi szerint külföldre vezetnek a rendőri korrupciós botrány szálai. A lap úgy tudja, Vizoviczki Lászlónak több offshore-gyanús cégben is érdekeltsége van.

A nyomozók becslése szerint a vállalkozó külföldön elhelyezett vagyona elérheti az 5 milliárd forintot is. A rendőrök a férfi elfogásakor tartott házkutatás során egyébként csaknem 400 millió forintot találtak. A lap szerint ennyi pénz folyt be egy-egy hétvégén a vállalkozó érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyekről. Vizoviczki könyveléséből ennek ellenére az derült ki, hogy a telt házzal üzemelő vállalkozásai épp csak nem veszteségesek.

Egy hónapig biztosan előzetesben marad Vizoviczki László és a vesztegetési ügyben érintett főrendőrök. A Magyar Nemzet úgy tudja: a Fővárosi Törvényszék elutasította a gyanúsítottak fellebbezését, és továbbra is indokoltnak tarja a vállalkozóval és beosztottjával, valamint az egykori rendőrökkel szembeni kényszerintézkedés fenntartását.

„Vizoviczki úr elfelejtett adót fizetni, ennek leplezésére pedig rendőröket korrumpált” – mondta a Hír TV Kontraszt című műsorában a rendőrségi korrupciós botrányról Pintér Sándor. A belügyminiszter hozzátette: „Két éve megígértük, hogy gyökerestül tépjük ki a korrupciót, ennek szellemében jártunk el most is.” Pintér azt az információt nem erősítette meg, hogy akár több száz rendőr is érintettje lehet az ügynek, fogalmazása szerint titkosszolgálati eszközökkel kezdték meg a szervezett bűnözés felszámolását.

Kilenc éve nyomoztak hiába Vizoviczki László után – nyilatkozta a HVG internetes oldalának Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetője. Azóta ugyanis egy szakszolgálatok közötti megállapodás alapján a vállalkozó és köre ügyeinek felderítése a Budapesti Rendőr-főkapitányság hatásköre volt. A szolgálat titkos nyomozása azután indult el, hogy a vállalkozó és a környezetébe tartozó emberek befolyásos rendőri kapcsolataikkal kérkedtek. Azt állították, hogy mindenki a zsebükben van. A Központi Nyomozó Főügyészségnek a nemzetvédelmi szolgálat azután adta át a nyomozást, hogy nyílt szakaszába jutott.

Forrás: Hír TV