2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Sok gyermek született, bővíteni kell a bölcsődét

Megkezdődött a beremendi bölcsőde bővítésének munkálatai. A 2500 fős dél-baranyai településen az utóbbi pár évben annyi gyermek született, hogy a régi épület már kicsinek bizonyult. A beruházást teljes egészében az unió támogatta.

  • Sok gyermek született, bővíteni kell a bölcsődét

Felújítják a bölcsődét Beremenden. A munkálatok idejére a gyermekeket a településen megforduló zarándokok számára kialakított épületben helyezték el.

„A korszerűsítéssel, felújítással kapcsolatban annyi merült fel bennem, hogy mikor lesz ez, illetve hogy az ideiglenes bölcsőde, ahova most átköltöztünk, azt hogy fogja fogadni a gyermekem, de teljesen jó volt minden, zökkenőmentesen zajlott” – mondta egy szülő.

Az utóbbi pár évben Beremenden olyan sok gyermek született, hogy mindenképpen bővíteni kellett a bölcsődét.

„A minisztériumok nagymértékben segítik a családokat és a kisgyermekes szülőket, és egyre több szülő vállalja be azt, hogy két, három, akár négy gyermek is születik a családban, és a bölcsődeigények száma is megnőtt. Éppen ezért szerettük volna, hogyha ki lehetne bővíteni a bölcsődét és az igényeket kielégíteni” – mondta Herceg Csabáné, a beremendi bölcsőde vezetője.

Az építkezés során átépítik a belső tereket, az eddig itt működő családsegítő szolgálat szobáival csaknem 100 négyzetméterrel nő a terület. A tetőre napelemek kerülnek, mely a hőszigetelés korszerűsítésével alacsonyabb üzemeltetési költségeket fog eredményezni. A beruházás új bútorok és játékok beszerzését is lehetővé teszi.

„Pár éve állandóan telt házas volt a bölcsődénk. Felújításra is szorult és mindenképpen kellett volna valamit lépni, és ezért a kormányprogramba nagyon jól illeszkedett nálunk ez a bölcsőde felújítás, férőhelybővítés. Így megpályáztuk ezt a férőhelybővítést, és így remélem meg tudjuk oldani a problémákat, és megszűnik a várólista” – mondta Theisz Ferenc, a település polgármestere.

Az átalakítás csaknem 150 millió forintba kerül, teljes egészében Uniós forrásból valósul meg. A befejezés határideje 2019 ősze.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!