2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Sok álhír jelent meg az elmúlt időszakban

Olyan sok álhír jelent meg az elmúlt időszakban, hogy már egy tendenciáról van szó - mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

  • Sok álhír jelent meg az elmúlt időszakban

Az elemző szerint az elszaporodó álhírek mögött egy összehangolt sajtótámadás áll, aminek az a célja, hogy a kormányzati intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat rombolja.

Deák Dániel szerint az is tendencia, hogy a balliberális vezetésű önkormányzatok folyamatosan "panaszkodnak", és azt állítják, hogy a kormány elveszi a forrásaikat.

Eközben - fűzte hozzá - a valóság mást mutat, hiszen például a gépjárműadó 1-2 százalékát teszi ki az önkormányzatok bevételeinek, s a kormányzati büdzsének sokkal nagyobb aránya megy el a járvány elleni védekezésre.

Ezen önkormányzatokra jellemző az is - mondta Deák Dániel -, hogy miközben magukra költenek, dolgozóikat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Kitért arra is, hogy a lakosság többsége elfogadja és hatékonynak tartja a kormányzati intézkedéseket az álhírek terjesztése ellenére is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!