2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Sneider: Volner élettársa jegyezte be Mi Hazánk Mozgalmat

  • Sneider: Volner élettársa jegyezte be Mi Hazánk Mozgalmat

Volner János már korábban is a kizárására játszott – Sneider Tamás szerint. A Jobbik elnöke az Indexnek adott interjújában azt mondta: nyár közepe óta számított arra, hogy Volner János távozik a pártból, annak ellenére, hogy azelőtt többen is szívesen látták volna a Jobbik élén. Sneider Tamás szerint akkor vált feszülté a viszony, amikor Volner EP-listavezető szeretett volna lenni, annak ellenére, hogy ehhez nincs meg a szükséges nyelvtudása és külpolitikai tapasztalata sem. Sneider Tamás szerint a szakítás végül azért következett be, mert Volner János élettársa bejegyeztette a Mi Hazánk Mozgalmat a bíróságon. Sneider Tamás szerint Volner Jánost egy frakcióülésen szembesítették a történtekkel, de nem adott elfogadható választ.

Volner János a Facebookon reagált Sneider Tamás interjújára. Azt írta: sajnálja, hogy a Jobbik elnöke addig süllyedt, hogy magánéletét tette hazug állításokkal céltáblává. Volner János kiemelte: bíróság előtt is kész megvédeni igazát.

Apáti István a Pesti Srácoknak úgy nyilatkozott: Volner János kizárásával betelt a pohár. A Jobbikból két napja távozott politikus hozzátette: már Dúró Dóra és Toroczkai László kizárásánál is elgondolkodott a kilépésen, de a párt folyamatos balra tolódása, és Volner János frakcióból való kizárása után hozta meg a végső döntést. Apáti István hozzátette: nem neki kéne vissza adni a mandátumát, hanem Gyöngyösi Mártonnak, aki egy kritikus hang politikai kivégzésére használta fel hatalmát.

Közben a Jobbik elnökségének azonnali lemondását kéri a párt külügyi kabinetének alelnöke. Sipos László a tagságnak írt körlevelében indítványozta egy vizsgálóbizottság felállítását is, amely a Jobbik-frakció és a pártalapítvány pénzügyeit is vizsgálná. Sipos a párt májusi tisztújítását kétes tisztaságúnak nevezte, szerinte a Jobbikot jelenleg látványos politikai cselekvőképtelenség és vállalhatatlan balliberális fordulat jellemzi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!