2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Belföld

Simicskó István: Mára folyamatos támadás alatt állunk

Új virtuális hadszínterek jöttek létre, ahol Magyarország kormányát már most is állandó tűz alatt tartják egészen megdöbbentő álhíresztelésekkel – nyilatkozta Simicskó István országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, akiről a jövő évi országgyűlési választásokról beszélgetett a Vasárnap.hu.

  • Simicskó István: Mára folyamatos támadás alatt állunk

– Hogyan látja, mi lesz a 2022-es országgyűlési választások igazi tétje?

– Minden választásnak nagy tétje van, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy a rendszerváltás kezdete óta nem volt olyan nagy jelentősége választásnak, mint az előttünk állónak.

 

2010-ben államcsődközeli helyzetben vettük át a kormányzást a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányoktól, de mára Magyarország minden téren sikeres.

 

A tizenegy-tizenkét év kormányzás küzdelmeit, eredményeit, sikereit senki sem vitathatja. Az emberek megtapasztalhatták, hogy a rosszemlékű baloldali kurzusokkal ellentétben, akik maguk is számos bajt okoztak. A Fidesz–KDNP-kormány képes volt arra, hogy az országot és az itt élő embereket válsághelyzetekben és veszélyekkel teli időszakokban megóvja, és támogassa.

Nemcsak az elmúlt másfél év pandémiás időszakára gondolok, hanem említhetném a devizahitelesek megsegítését, a dunai árvizet, a vörösiszap-katasztrófát vagy akár a migrációs válsághelyzet kezelését is.

A választás legnagyobb tétje, hogy Magyarországnak egy hatékony, sikeres és cselekvőképes kormánya lesz-e továbbra is, vagy az ország jövőjét alapvetően befolyásoló sorskérdések – mint amilyen a migráció vagy a nemzeti szuverenitásunk védelme – megoldása egy számtalan pártérdek mentén megosztott, erőtlen, és éppen teljesen tehetetlen csoportosulás kezébe kerül-e.

 

– A baloldal hogyan készül a választásra?

– Ők is látják a voksolás kiemelt tétjét, bár az, hogy a korábban hangoztatott elveiket teljesen hátrahagyva borultak össze egymással és Gyurcsány Ferenccel, azt mutatja, hogy őket nem a nemzeti sorskérdések motiválják, hanem sokkal inkább saját érdekeik.

 

Három vereség után görcsösen próbálnak visszakerülni a hatalomba, ehhez pedig minden eszközt be fognak vetni.

 

Az együttműködésük nem egy értékrend mentén jött létre, mint a miénk, hanem egyfajta érdekszövetség, melynek egyedüli célja csupán a hatalom megszerzése.

 

– Az online terek mennyire teszik sérülékennyé a demokráciát?

– Láthatjuk, hogy a komoly katonai konfliktusok világszerte visszaszorulnak, de örömünk csak korlátozott lehet, mivel létrejöttek új, virtuális hadszínterek is.

 

Mondhatni mára folyamatos támadás alatt állunk.

 

Magyarország kormányát állandó tűz alatt tartják többek között egészen megdöbbentő álhíresztelésekkel, hazánkat és az adott szakkérdést szikrányit sem ismerő hírességek időről időre megjelenő aggódó nyilatkozataival, magukat pártatlannak beállító baloldali szervezetek irányított jelentéseivel, sőt, különféle jogi procedúrákkal is. Az online terek befolyásolása óriásira nőtt a demokratikus országok életében. A – külföldi tulajdonú – közösségi média felületei információ tartalmaival nagyon hatásosan lehet manipulálni az embereket. Mindez jelentősen kihat a véleménynyilvánításra, a politikai aktivitásra, és így végső soron magára a választás kimenetelére is.

Az elmúlt évek külföldi szavazásai során láthattuk, hogy ezeken a platformokon milyen típusú „munka” folyt. Nem kételkedhetünk abban sem, hogy a magyarországi országgyűlési választásokon is hasonló, információs hadviselésre kell felkészülnünk.

 

– A közösségi média eldöntheti a választások sorsát?

– Tény, hogy a kampányok egyre inkább a virtuális világokba helyeződnek át. Ma közel hétmillió magyar Facebook-felhasználó van. Egyre inkább teret nyernek a különböző közösségi portálok, ezért nekünk is hangsúlyosabban kell jelen lennünk ezekben a területeken.

 

Nem lennék meglepődve, hogy ha ezeken a platformokon különböző baloldali hazugsággyárak indulnának be, amelyekkel megpróbálnának kormánypárti politikusokat lejáratni.

 

– Tizenkét éves kormányzás után éppen a húszas és a harmincas generáció az, amelyik nem ismerheti a megszorításra épülő baloldali kormányzás veszélyeit.

– Ez valóban így van, ráadásul ők azok, akik a legotthonosabban mozognak ezekben a virtuális terekben, így az ő megszólításuk számunkra is fontos. A fiatalokat azonban nem kioktatni kell, hanem megmutatni a lehetőségeket, hogy merre érdemes és milyen utakon lehet elindulni.

Nekünk ezeken a megváltozott felületeken is el kell mondanunk az álláspontunkat és a véleményünket. Egyetemi oktatóként látom, hogy a fiatalok nagyon fogékonyak a kor problémáira, kihívásaira. Keresik a valós igazodási pontokat. Minden tehetséges, értelmes fiatal alapvetően boldogulni szeretne. Meg akarják ismerni önmagukat, képességeiket, meg akarják valósítani álmaikat. Ehhez hozzátartozik szerintem a családalapítás, a gyermekvállalás is. Azt tapasztalom, hogy a fiatalok többsége átérzi a saját felelősségét a világban. Tudásukat, tehetségüket szeretnék kibontani.

Ebben a munkában kell őket segítenünk szülőként, oktatóként és képviselőként is.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy átadjuk nekik azokat a tapasztalatokat, amelyeket mi megszereztünk és értékesnek tartunk. A jelenlegi kormányzat politikájának fontos eleme a hazaszeretet, amely a következő generációk számára is átadandó érzés. Bízom abban, hogy mindezt a fiatalok közül is sokan felismerik.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!