2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Simicskó István: Brüsszelben békepárti fordulatra van szükség + videó

Békepárti fordulatot sürgetett az Európai Unióban (EU) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden.

  • Simicskó István: Brüsszelben békepárti fordulatra van szükség + videó

Simicskó István a videós bejegyzésben felidézte, hogy több mint két éve tart az orosz-ukrán háború, és szerinte az egész nyugati világ háborús pszichózisban szenved, a magyar kormány pedig az egyetlen, amely a kezdetektől fogva a mielőbbi békekötés szükségességét hangsúlyozza.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: ennyi idő elteltével nemhogy a két háborús fél közötti enyhülés nem indult el, hanem a NATO-tagországok vezetői is egyre-másra "felelőtlen kijelentésekkel dobálóznak", amely a konfliktus elhúzódását, sőt az észak-atlanti katonai szövetség háborúba sodródásának veszélyét jelenti.

Simicskó István kifejtette, hogy az indulatok gerjesztése helyett a valós helyzet reális felmérésére, a korábbi hibás döntések felülvizsgálatára, és kellő bölcsességre volna szükség, tekintettel arra, hogy - mint fogalmazott - a brüsszeli szankciós politika nem működött, Oroszország nem hátrált meg, és a számolatlanul küldött fegyverek és pénz csupán a háborút táplálja, a bizonytalanságot növeli, és az Ukrajnában élők szenvedését hosszabbítja meg.

Nemcsak az ott élő emberek, hanem az európaiak biztonsága, jövője a tét, amelyet csak higgadt és előrelátó, békepárti hozzáállással lehet megőrizni, mondta a volt honvédelmi miniszter. Azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, kiemelve, hogy nincs szükség még több halott katonára, megnyomorított családokra és földig rombolt településekre.

"Oroszország a legnagyobb atomhatalom, ezért el kell kerülni, hogy az orosz-ukrán konfliktus világháborúvá alakuljon, mert ez könnyen bolygónk pusztulását jelentené" - hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Fidesszel szövetségben azért dolgoznak, hogy megóvják a családokat, a gyermekeket és Európa népeit az esztelen öldökléstől.

Brüsszelben békepárti fordulat kell - hangoztatta Simicskó István, aki a Fidesz-KDNP-re való szavazásra buzdított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!