2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 03:00

Belföld

Sérti Czeglédy jó hírnevét az az állítás, hogy diákok megkárosításával gyanúsítják

Ellentmondás a Kúria és Fővárosi Törvényszék ítéletében. Utóbbi azt állapította meg, sérti Czeglédy Csaba jó hírnevét az, ha valaki azt állítja róla, hogy diákok és nyugdíjasok megkárosításával gyanúsítják - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közösségi oldalán. Dömötör Csaba szerint a törvényszék a Kúria korábbi ítéletét figyelmen kívül hagyva hozta meg ezt az ítéletet.

  • Sérti Czeglédy jó hírnevét az az állítás, hogy diákok megkárosításával gyanúsítják

Több ezer diákot érinthetett a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet fizetésképtelenné válása 2017-ben. A diákok mellett felnőtt károsultjai is voltak a hozzá köthető Human Operator Zrt-nek.

A Csongrád Megyei Főügyészség tavaly februárban emelt vádat emelt Czeglédy Csaba és 20 társa ellen. A volt szocialista politikust és társait többek között bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják. A vád szerint Czeglédy több, mint 6 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Az érintett diákokat és nyugdíjasokat végül az állam kártalanította. A Diákvállalkozások Érdekképviseleti Szövetségének elnöke szerint az ügy miatt megrendült az iskolaszövetkezeti-rendszerbe vetett bizalom is.

Gyurcsány Ferenc ügyvédje 2018-ban azonban pert indított: azt állította, hogy Budai Gyula, kormánypárti országgyűlési képviselő megsértette a jó hírnévhez fűződő jogait. Czeglédy ezért egymillió forintos sérelemdíjat követelt a fideszes politikustól, de végül Budai Gyula jogerősen nyert.

Nem így döntött most a Fővárosi Törvényszék. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán arról írt:

a testület ítéletet hozott abban a perben, amelyet Czeglédy Csaba indított ellene, mert egy interjúban úgy utalt rá, mint akit „diákok és nyugdíjasok” megkárosításával gyanúsítanak. Dömötör Csaba arról számolt be: a törvényszék a Kúria korábbi ítéletét figyelmen kívül hagyva azt állapította meg, hogy sérti a Czeglédy Csaba jó hírnevét az, ha valaki azt állítja: azzal gyanúsítják, hogy diákokat és nyugdíjasokat károsított meg.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!