2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

„Senkinek sincs beleszólási joga a Himnusz eléneklésébe” + Videó

Több millió forintos büntetést kaphat az MKB Veszprém kézilabdaklub, mert a Bajnokok Ligája-mérkőzések előtt elénekelték a Himnuszt. Az Európai Kézilabda-szövetség fegyelmi vizsgálatot indított.

A másodpercre megtervezett forgatókönyvet borította fel a veszprémi közönség azzal, hogy a Bajnokok Ligája-mérkőzések kezdete előtt elénekelte a magyar Himnuszt. Az európai szövetség szerint ez a hivatalos programnak nem lehet része. Az EHF többszöri felszólítás után jogi eljárást indított, a büntetés több millió forint is lehet. A Leon elleni, sorsdöntő BL-meccs előtt tiltakozásul a veszprémi kemény mag kivonult a lelátóról.

– A legjobb döntést hozta meg a B-közép azzal, hogy nem énekelte el a Himnuszt a csarnokban, így nincs miről beszélni. Tiltakozásképp kivonultak az arénából a folyosóra, és ott elénekelték el. Így teljesült az a dolog, hogy kimutatták a szimpátiát azért, hogy legyen Himnusz – jelentette ki a Veszprém Kézilabda Fun Club elnöke, Remport Csaba.

A szurkolók mellett a veszprémi csapat is kiállt. A játékosok a drukkerekhez hasonlóan ragaszkodnak a hagyományokhoz.

– Amikor még a meccs előtt elénekeljük a Himnuszt, ráz a hideg és egyszerűen jó körülnézni, hogy mindenki eggyé válik az arénában – tette hozzá Császár Gábor kézilabdázó.

Mocsai Lajos szerint az egyperces Himnusz eléneklése miatt a program soha nem csúszik.

– A Himnusz bele kell, hogy épüljön abba a felkészülési rendszerbe, ami az utolsó 45 perc programja. Amiatt, hogy a nemzetközi BL himnusza után még a magyart elénekeltük, soha nem kezdtük később a programunkat. Ha egy ország és egy közösség úgy gondolja, hogy el kell énekelni, ebbe nem hiszem, hogy bárkinek beleszólási joga van, ebben biztos vagyok – nyilatkozta a Hír Televíziónak Mocsai Lajos.

Az Európai Kézilabda-szövetség fegyelmi vizsgálatától függetlenül a szurkolók továbbra is ragaszkodnak a hagyományhoz. Bár erre a szezonban már nem lesz lehetőségük, az MKB Veszprém nem jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Részletek a 18.20-kor kezdődő Stopperben, ahol azt is megtudhatják, hogy az amatőr sportolók milyen kártérítésre számíthatnak, ha megsérülnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!