2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Semjén Zsolt: Minden nemzet alapvető érdeke, hogy gyarapodjon

Semjén Zsolt szerint a globalizmus és a kozmopolitizmus mellett a sovinizmus és rasszizmus is nemzetellenes ideológiák, a nemzetek élet-jogának megcsonkítására szövetkeznek. Minden nemzet a sajátos értékgazdagságát az emberiségnek átadni szándékozza, így minden ezt csonkító, szűkítő ideológia ebben fogja akadályozni. A miniszterelnök-helyettes volt a Hír TV Péntek 9 című műsorának vendége.

  • Semjén Zsolt: Minden nemzet alapvető érdeke, hogy gyarapodjon

Minden nemzet alapvető érdeke, hogy fennmaradjon és gyarapodjon. A magyar nemzetnek az, hogy az asszimilációt megállítsa, ami  főleg a Kárpát-medencei szórványt és a diaszpórákat sújtja – mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a Péntek 9-ben. A törvényjavaslatot támadók, elsősorban Gyurcsány és pártja Semjén Zsolt szerint nagy szolgálatot tesz a kormánynak a vádak többsége abszurd, hisz adóhoz kötni a választójogot felér az általános választójog felfüggesztésével.

A mostani javaslat tehát ezen a logikán haladva evidencia: egy olyan jogkiterjesztés, mely az országgyűlési választásokhoz hasonlóan lehetővé teszi az állampolgároknak a listás szavazást. A dolog annyira abszurd az ellenzék részéről, hogy a jogszabályt maga az Európai Unió kezdeményezte, elfogadását kifejezetten ajánlja, nem beszélve arról, hogy az EU-s országok többségében ez eddig is így volt. Egy európai polgárnak egy szavazata van, így értelemszerűen egy romániai magyar Romániában szavaz. A magyar törvény csupán arról szól, hogy akinek nincs magyarországi lakcíme, de magyar állampolgár, az is szavazhat. Ez nem csak a kárpát-medencei magyarságot érinti, hanem például a nyugati diaszpórát sőt a vendégmunkásként Nyugat Európában élő magyar állampolgárokat is.

November 15-én a Magyar Diaszpóra Tanács, november 16-án a Magyar Állandó Értekezlet tart közgyűlést. Ezt beárnyékolja a mostani ukrán-magyar viszony, annak sosem látott hűvössége. Hozzátette: a meglévő vívmányok azonban fontosabbak. Sok esetben a magyar élet fenntartását végző személyek (lelkészek, tanárok, orvosok) fizetését a magyar állam adja, amit megduplázták. A kormány gazdaságfejlesztést hajt végre Kárpátalján, és ezeket semmi sem fenyegeti, a magyar állam biztosítja a kisebbségek egzisztenciális megmaradásának feltételeit. Ennél fontosabb azonban az, hogy a magyar nemzetpolitika alapelve, hogy a magyarságot minden olyan kisebbségi jog megillesse, amire az Európai Unióban már példa van. Meg kell szüntetni azt az állapotot, hogy egy dél tiroli osztráknak több kisebbségi joga legyen, mint egy székelyföldi magyarnak. 

Az ukrán-magyar konfliktus háttere az ukrán-orosz konfliktus. Semjén Zsolt magánvéleménye szerint a jelenlegi ukrán, nacionalista kormány első húzásaként megvonta az ukrajnai kisebbségek alapvető jogait, ami tizenhatmillió orosz mellett több százezer sőt millió tatárt, lengyelt, románt, magyart érintett. Aki szelet vet, vihart arat– szokás mondani Semjén Zsolt szerint. Az ukrán állam fél, hogy az orosz állampolgárság kiterjesztése az ország szakadásával fog felérni, de ezért azt nem az oroszokon, hanem másokon kéri számon, miközben alapvető feladatait képtelen ellátni, a társadalom romokban hever.

A CEU kapcsán figyelmeztetett, hogy az egész ügy szélhámosság. A KEE – a magyar képzést folyató, magyarországi intézmény – Budapesten működik, és senki semmit nem akar tenni vele. Ellenben ugyanez az intézmény egy hasonló, CEU-nevű amerikai "leányegyetem" papírjait is kiadja, ami azonban egyszerűen nem létezik. Ez egy olyan leány, akinek nincs anyja és most képzavarral élve, a leány próbál szülni egy anyát Orbán Viktor szavaival hidegvérrel és szenvtelen célratöréssel kell védeni identitásunkat. Ez maga a normalitás, ez evidencia. A döbbenet, hogy ezt kimondani bátor és határozott tett. Ez a szocializmus és az aczéli politika egyik sajátsága, a bolsevizmus volt. Az SZDSZ kultúrpolitikájának brutalitása az aczéli politika folytatása volt a keresztény nemzeti értelmiség számára. Tehát a mostani kulturkampf – mely eleve a baloldaliak által használt, erőszakot elnyomást sugalló fogalom – igazából a kultúra évtizedes aránytalanságainak felszámolása. Márfi Gyula veszprémi érsek szavait idézve: áradjatok mint a szél.

Semjén Zsolt szerint a KDNP olyan szinten szimbiózisban van a Fidesszel, hogy nem is érzékelhető a különbség a két szervezet között. Semjén szerint a KDNP ideológiai értelemben egy markánsan jobboldali, ám gazdaságpolitikai értelemben mérsékelt baloldali párt, ugyanakkor az egyetlen világnézeti párt amely nem alapvetően pragmatikus módon, hanem elvi alapokon képviseli a kereszténydemokrácia eszményét, az azt meghatározó enciklikák és társadalom-etikai tanítások szövegeit. Ezért nem elsősorban szavazók elérésére hajt, hanem ezen értékek őrzésére, politikai képviseletére.

Ezért, hogy ne kelljen feladni az értékeket, de a társadalmi többség megteremthető lehessen, a Fidesz–KDNP szövetség egy hatékony eszköz a két párt között. Ez olyannyira igaz, hogy a liberális erők ezért is akarják ezt megszüntetni, hisz életképes, politikailag hatékony alternatíváját nyújtja a liberális politikának. Amennyiben nem lenne Európában a globalistáknak médiatúlsúlya, az a politikai elit, mely a népakaratot populizmusnak bélyegezve, az embereket manipulálva uralkodik, egész biztos megbukna. Ha egy ország megjeleníti a józan észt és erkölcsi értékrendet azt minden eszközzel el kell lehetetleníteni, pláne ha emögött sikeres politika, kézzelfogható eredmények állnak, hisz akkor a példa akár ragadós is lehet – ironizált a miniszterelnök-helyettes.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!