2019. május 22.,
szerda, Júlia, Rita napja

Semjén Zsolt felháborodott a venezuelai magyarok „legmigránsozásán”

MTI

2019. február 21., csütörtök 15:45, frissítve: csütörtök 17:03

Felháborodásának adott hangot a venezuelai magyarok „lemigránsozása” miatt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön.

„Kikérjük magunknak, hogy a liberális sajtó lemigránsozza a venezuelai magyarokat. Ők nem migránsok” – mondta a politikus az MTI-nek.

Minden magyar, legyen a világ bármely pontján, ha bajba kerül, számíthat az anyaországra – közölte Semjén Zsolt, arra utalva, hogy sajtóhírek szerint a kormány több száz magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai menekültet fogadott be.

Szörnyű körülmények között éltek

Magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat fogadott be hazánk, nem pedig migránsokat, ahogyan azt a balliberális sajtó híresztelte – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kifejtette: hazatelepülő magyar állampolgárokról van szó, akik szörnyű körülmények között éltek, többször kirabolták őket, éheztek, nem jutottak gyógyszerhez, rendőrségi zaklatásnak voltak kitéve.

„A honosításnak több formája van. Az egyik az egyszerűsített honosítás, ott is lehet egyébként ez alól felmentést adni, a másik pedig, amikor nem kell állampolgárságot szerezni, mert az illetőnek megvan. Hogyha valaki '56 után kiment az Egyesült Államokba magyar állampolgárként és ott született gyermeke és a gyermeknek is született gyermeke, ő magyar állampolgár” – mutatott rá Gulyás Gergely.