2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Semjén: Politikai akaratunk kifejezésével kell megvédenünk értékeinket

Nagyváradon tartotta központi rendezvényét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Szacsvay Imre mártír jegyző köztéri szobránál gyűlt össze Nagyvárad magyarsága, hogy megemlékezzen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Semjén Zsolt hangsúlyozta: a magyarság jogait nem csak Nagyváradon, nem csak Bukarestben, hanem az Európai Parlamentben is védeni kell.

„Most, az európai választások előtt őseink és hőseink azt üzenik nekünk, hogy mindnyájunknak el kell menni, és politikai akaratunk kifejezésével megvédeni értékeinket és érdekeinket Európában. Ma így tudjuk védelmezni hagyományainkat, magyar életformánkat, keresztény civilizációnkat, szülőföldünket, nemzetünket” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

„A szabadság osztható ezáltal csak több lesz belőle és nem elfogy” – mondta Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke szerint a szabadság, egyenlőség, testvériség üzenete ma is aktuális, amiért küzdeni kell.

„Mi tiszteletet kérünk a magyar embereknek, a magyar közösségnek és tiszteletet tudunk adni. Mi jogegyenlőséget kérünk, a XXI. században, Európában, nem csak az országban, hanem Európában is. A jogegyenlőség a mai Európában azt is kell jelentse, hogy az őshonos kisebbségek védelme európai ügy kell legyen” – mondta.

Az ünnepség részeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Pásztor Sándor a Bihar megyei tanács elnöke leleplezték II. Rákóczi Ferenc illetve Mátyás király mellszobrát, amelyeket két Fekete Körös völgyi szórvány településen helyeznek majd el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!